Недеља  3. март. После 159. вечитог дербија првотимци Партизана вратили су се  дневној рутини, одрадивши тренинг опоравка на СЦ Партизан -Телеоптик, као и уобичајни тренинга за играче који нису одиграли меч.

Дванест сати после вечитог  дербија који је завршен резултатом 1:1 (стрелци – Николић и Павков) за сајт Партизана говори стрелац првог гола Немања Николић.

Утакмица је донела доста тензије и притиска и пре неко што је почела, те се све и пренело на терен, што је публика могла да види. Доста фаулова, прекида игре, не превише лепог фудбала, окарактерисало  је и овај дерби. Тај „рат” на терену се води свих 90 минута срчано, са пуно адреналина и тензије у борби за гол и своју екипу и ту треба да се заврши и остане. Све што се тада каже и уради је у жару борбе, јер нема веће утакмице од дербија за навијаче, без обзира што нас већ у среду очекује још тежа.

Резултатом 1:1 кажу управо је највише добио Раднички који је на другом месту на табели?

Утакмица у среду ће бити веома тешка, јер знамо колика је њена важност због распореда на табели. Комплетна њихова екипа ће доћи максимално мотивисана и покушаће и да искористе и то што смо мало испражњени после дербија, али зато позивам навијаче да дођу на стадион Партизана, да га напуне и да нам помогну да сваку следећу утакмицу добијемо и погурају нас када треба.

Како би оценио игру Партизана у вечитом дербију?

Доста смо бољи противник били у првом полувремену. Можда смо то могли крунисати још једним голом. У другом полувремену је иницијативу преузео противник. Оно што је најважније је да Партизан показује из утакмице у утакмицу да је прави и да је на добром путу. Играмо од припрема и без Свете Марковића, Даче Пантића, отишао је и Марко Јанковић, али смо се уздигли. Мислим да смо вратили и веру публици, иако смо увек говорили да је потребно време и стрпљење за неке  ствари. Уосталом, сви су гледали дерби јуче, као и прве две првенствене утакмице.

Уместо Свете Марковића ватрено крштење је имао седамнестогодишњи Страхиња Павловић на месту штопера.

У оваквим утакмицама се или играчки родиш или те сахране!  Сви смо поносни на Калабу (прим.аут. Страхиња Павловић), јер је јуначки издржао и притисак и дуеле са искусним противничким играчима. Мало нас је пореметио картон у шеснестом минуту, јер смо сви морали да будемо много обазривији, а посебно он да не би добио искључење. Имали смо доста  играча са картонима и мало нас је и то кочило да се додатно размашемо.

Сваки дерби носи своје јунаке, после Рикарда и 158. вечитог дербија на друштвеним мрежама хвале твоју агилност током дербија.

Захваљујем се наравно свима, с тим што бих био још срећнији да смо победили. Мислим да се види  да смо сви, саиграчи и ја, ушли другачији у ову пролећну сезону, прошли смо припреме са шефом, дуже смо заједно и то се види. Најважније за једну екипу је да буде дуже на окупу заједно. 

Шта вам је рекао шеф Мирковић пред утакмицу?

Да будемо храбри, да се ничега не плашимо и да покажемо оно што знамо, што се и видело на терену. И најважније, наравно, да уживамо у фудбалу!

Постигао си гол и ушао у вечиту књигу дербија?

Драго ми је, иако бих волео да смо победили, па макар и без мог гола, а гол у дербију посвећујем свом пријатељу Душану Оџи,  који је недавно преминуо услед тешке болести. Био ми је не само велики пријатељ, већ пре свега велике подршка када сам са 17, 18 година у Црној Гори направио своје прве фудбалске кораке. Веома ми је тешко због тог губитка и зато овај гол посвећујем управо њему!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ