ПРОТОКОЛ МЕЧА

Шести тест меч на припремама у Лимасолу

ФК Партизан – ФК Шахтјор (Белорусија)

Директан пренос на ТВ Партизан

Почетак: 8.2.2018. – 14:30 часова

Стадион: ГСЗ (Ермис Арадипу)

Гледалаца: ./.

Главни судија: Георгиу Мариос

Помоћници: Андреас Птоцанлис и Хараламбус Гианос (сви Кипар)

Стрелци: Тавамба 49′, Ђерлек 83′ (Партизан), Милетић – аутогол 68′ (Шахтјор)

Жути картони: Бордачев (Шахтјор), Милетић (Партизан)

ПАРТИЗАН

Пaртизан: 88 Стојковић Владимир, 4 Вулићевић Мирослав, 73 Милетић (Р) Немања, 30 Митровић Милан, 72 Урошевић Слободан, 21 Јевтовић Марко (од 46. Радин), 55 Пантић Данило (од 70. Вакулко), 7 Тошић Зоран (од 77. Ђерлек), 10 Јанковић Марко, 18 Ивановић Ђорђе (од 63. Сума), 3 Тавамба Леандре.

ТРЕНЕР: Мирослав Ђукић

ШАХТЈОР

Шахтјор (Солигорск): 1 Андреј Климович, 18 Павел Рибак, 19 Игор Кузменок, 26 Максим Бордачев, 3 Сергеј Матвејчик,  81 Александр Сељава, 45 Јулијус Сзоке, 23 Јуриј Коваљев, 14 Јевгениј Козлов, 11 Кристофер Џексон, 33 Томислав Киш.

Играли су још: 73 Павел Ченобскиј, 44 Денис Садовскиј, 5 Алексеј Јанушкевич, 20 Кирил Јанушкевич, 6 Игро Бурко, 21 Макс Ебонг, 7 Јевгениј Јелезаренко, 12 ПАтрик Сибомана, 31 Михаил Шибун, 9 ДАниел Куненалов, 99 Јевгениј Баљ, 15 Денис Лантев, 17 Сојри, 10 Громико.

ТРЕНЕР: Марек Зуб

ВИДЕО

ТВ ПАРТИЗАН
Тренер црно-белих Мирослав Ђукић био је задовољан игром у генералној проби против белоруског Шахтјора из Солигорска, а сматра да би његова екипа требало да буде још ефикаснија.

Веома је битна утакмица, генералка. За нас је већ почела сезона и ово је био озбиљан меч. Другачији тип утакмице него против Теплица. Шахтјор је екипа која није много притискала, али је чекала да изађе у контранападе. Нисмо им то дозволили. Ако би требало да тражимо што треба да поправимо, онда је то реализација. Да будемо ефикаснији и конкретнији, − рекао је Ђукић новинарима после меча на Кипру.

Колико је важно да се припреме заврше на добар начин, позитивним резултатом?

Веома је битно да уђеш у сезону са победничким менталитетом. Рекао сам данас играчима да морају да се представе као победничка екипа. 

Осврнуо се Ђукић на повреду Саше Здјелара који није наступио против Шахтјора.

Превентивно смо одлучили да не игра. Добио је ударац на прошлој утакмици. Сметало му је при шутирању лопте. Рекли смо му да не игра ако осети бол, нисмо хтели да ризикујемо.

Тренер Партизана сложио се са новинарском констатацијом да ове врсте пријатељских утакмица умеју често да буду ризичне, односно да се играчи повређују.

Можеш да уђеш како хоћеш, јер нећеш бити искључен. У једном тренутку је било превише агресивних стартова. Могли су играчи да се повреде. Требало би да постоје жути и црвени картони и на пријатељским утакмицама.

Ђукић је на полувремену извео Данила Пантића баш због “батина” које је добио.

Дачу Пантића смо заменили јер је тражио замену, добио неколико удараца, али њему је добро да мало очврсне. И Јевта је осетио бол, а он је пре два дана играо 90 минута. Рекли смо му да ће поделити утакмицу са Радином, осећа умор од прошле утакмице, али морао је да игра јер Здјелар није могао, − закључио је Ђукић.

Фото галерија: Мирослав Тодоровић 

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ