У петак, 8. јануара 2021.године, дан после Божића који се обележава по јулијанском календару, црно-бели су и званично започели нову фудбалску сезону, традиционалном „прозивком” у СЦ Партизан-Телеоптик.

Већ у преподневним часовима играчи су урадили прве биохемијске анализе здравственог система „БелМедик”, уз обавезан ПЦР тест, док ће се током викенда тестови наставити у „Лабораторији за медицину спорта и терапију вежбањем” Медицинског факултета у Београду.

Званичном прозивком у једанаест часова, која је отворена поздравним писмом председника ФК Партизан, г.Милорада Вучелића, а потом и говором шефа стручног штаба г.Александра Станојевића, обележен је почетак нове полусезоне.

Играче су поздравили и генерални директор, г.Милош Вазура, као и чланови УО, г.Драган Траиловић, проф. др Зоран Рајић, г.Миломир Глигоријевић и Младен Мијатовић, као и Ивица Илиев.

Првотимци Партизана су данас одрадили први уводни тренинг на теренима СЦ Партизан-Телеоптик, где ће бити до 14.јануара 2021.године, да би дан касније тренажни процес наставили у Белеку, у Турској, у оквиру комплекса Каја Палацо Голф Ризорт, где ће боравити до 29.јануара.

Током припремног периода Турској, црно-бели ће одиграти 4 контролне утакмице које ћете пратити и путем Партизановог јутјуб канала.

 

Поздравно писмо председника ФК Партизан г. Милорада Вучелића

 

МИР БОЖЈИ! ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Драги ПАРТИЗАНОВЦИ, играчи, тренери, стручњаци, симпатизери, упосленици и навијачи, срећан вам Божић. Посебно га честитам тек стасалим омладинцима,пониклим у нашој школи, којих је данас овде велики број и који ће се својим квалитетом и залагањем борити за место у првом тиму и желим им да у томе успеју.  Они су доказ и потврда система вредности који Партизан негује и због чега је, по стварању најквалитетнијих играча, већ деценијама на врху европског фудбала, а минуле годинепоново први у Европи.

У систему вредности који краси Партизан, витешка игра и прави спортски дух заузимају највише место. И заслужене победе, победе изборене на зеленом терену. То у 75. година постојања краси Партизан! Иста лопта и вама и нама, па коме срећа јуначка!

Тако смо освајали богату ризницу трофеја који красе Партизанов музеј. У години која је за нама остали смо без трофеја, по заслузи рекао бих. Остали смо то дужни и историји и величини Партизана, али највише оним десетинама хиљада малих и најмлађих навијача који су притекли у помоћ свом вољеном клубу када је било најтеже. У нашу трофејну салу треба да уђе слика двадесет пет хиљада дечака и девојчица који су испунили трибине Партизановог стадиона. Уверен сам да ћемо им се у годинама које долазе ваљано одужити и одазвати се на велику исказану љубав.

Вама, фудбалерима и стручном штабу, желим да очувате и унапреде победнички дух Партизана. Да наставите победоносни низ започет на истеку прошле године. Морате се такмичити са свешћу и уверењем да све само од вас зависи и да не тражите унапред оправдање за неуспех.Фатализам рађа малодушност. Прилике ће се поправити тако да ћемо имати велику подршку наших верних и јединствених навијача, Гробара. Импресиван је начин на који су они обележили своју годишњицу, свој петодеценијски јубилеј. Хвала им на томе!

Разне друге околности су такве какве су и ни овлаш их критички не описујем, јер у дане Божића треба имати и неговати само богоугодне мисли. Те следствено томе и користити одговарајуће речи.

Свима вама желим срећан Божић и успешну такмичарску годину.

Живео Партизан! Напред Партизан!

 

На списку за почетак припрема су следећи играчи:

Филип Холендер, Никола Штулић, Жан Кристоф Бајбек, Милош Јојић, Никола Јовић, Филип Стевановић, Бибарс Натко, Сејдуба Сума, Денис Стојковић, Такума Асано, Лазар Марковић, Никола Чолић, Александар Шћекић, Милан Смиљанић, Саша Здјелар, Лазар Павловић, Слободан Урошевић, Иван Обрадовић, Рајко Брежанчић, Игор Вујачић, Бојан Остојић, Светозар Марковић, Маки Бањак, Александар Миљковић, Александар Лутовац, Владимир Стојковић, Александар Поповић, Немања Стевановић, Марко Живковић, Михајло Петковић, Вања Влаховић, Марко Миловановић, Самед Баждар, Лазар Славковић (голман), Периша Пешукић

Фото галерија – Мирослав Тодоровић

Фото галерија – Сандић Фото

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ