У Гучи је од 8 – 17. децембра одржан традиционални 18. Међународни фудбалски турнир за млађе категорије  у дворани – ТРОФЕЈ ГУЧА 2017 – КУП “МИЉАНА МИЉАНИЋА” У-15 и У-13.

Партизан од оснивања овог престижног турнира редовно учествује са својим екипама и досада је неколико пута освајао прва места, а тако је било и ове године у обе конкуренције.

Петлићи (2005) које предводи тренер Небојша Нешковић победили су у финалу екипу Слоге из Пожеге са 2:0, док су пионири (2003) тренера Зорана Краљевића победили чачански Киндер са 1:0 у последњем мечу групе и ушли у финале заједно са Слободом из Ужица, које није играно, већ су Партизан и Слобода проглашени за победнике.

Поред пехара и плакета за прва места, Златну плакету од организатора турнира је добио члан Омладинске школе Партизана Драган Вуловић, дугогодишњи и неуморни аматерски спортски радник старог кова, каквих данас више, нажалост, нема.

Промотер овогодишњег Трофеја Гуча 2017. био је Марко Шћеповић, који је је био најбољи стреалац овог турнира 2003. године.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ