Експедиција Партизана данас у 9.00 часова отпутовала је пут Анталије тачније Белека, где ће обавити завршни део припрема. У Белеку ће пулени Зорана Мирковића боравити од четвртка 25. јануара, до петка 8. фебруара, када је предвиђен повратак у Београд.

База црно-белих у Белеку биће хотел SUENO LUX , а тренинге ће обављати на теренима који су одмах поред хотела.

Шеф струке црно-белих предвидео је да у тих 15 дана боравка одради довољно тренинга и одигра 5 тест мечева. 

По до сада перфектуираном, мечеви се играју по следећем распореду:

– 28. јануара 2019. од 15 часова против Слована из Либереца (Словачка); 

– 31. јануара 2019. од 15 часова против Краковије из  Кракова (Пољска) (Директно на Арена спорт 1)

– 3. фебруара 2019. од 15 часова против Шахтјора из Доњецка (Украјина) (Директно на Арена спорт 1)

– 6. фебруара 2019. од 15 часова против екипе Крила Савјетов (Русија) (Директно на Арена спорт 1)

– 7. фебруара 2019. од 15 часова против Младости из Добоја (Република Српска) (Директно на Арена спорт 1)

Списак играча који путују на завршне припреме у Белек

– Голмани: Владимир Стојковић, Филип Кљајић и Александар Поповић;

– Дефанзивци: Мирослав Вулићевић, Немања (Г) Милетић, Бојан Остојић, Немања (Р) Милетић, Светозар Марковић, Слободан Урошевић, Марк Валиенте, Габријел Енаке, Страхиња Павловић, Златан Шеховић;

– Везисти: Филип Стевановић, Саша Илић, Небојша Косовић, Марко Јанковић (стиже 1.2.), Армин Ђерлек, Ђорђе Ивановић, Данило Пантић, Зоран Тошић, Милан Смиљанић, Саша Здјелар, Муса Нџај, Горан Закарић, Александар Шћекић;

– Нападачи: Немања Николић, Рикардо Гомеш, Дејан Георгијевић.

Екипи се 28. јануара придружује и Босић Радивој, који је јуче потписао професионални уговор са црно-белима и Марко Јанковић, који стиже 1. фебруара.

Партизанова стара и нова визија – таленти из сопствене омладинске школе

Партизанова Омладиснка школа годинама већ избацује велики број талентоване деце за први тим, а кроз игре у првом тиму Партизана они напредују и одлазе у реномиране европске клубове. Тај процес траје већ преко 30 година, а и сада струка и руководство црно-белих су чак и појачали напоре и настојања да се првом тиму прикључи што већи број талентоване деце из сопствених редова.

Данас је стручни штаб на припреме повео петорицу међу њима – Армина Ђерлека, Светозара Марковића, Златана Шеховића, Страхињу Павловића и Филипа Стевановића.

Ђерлека (2000/везиста) и Марковића ( 2000/штопер) је шира фудбалска јавност већ имала прилику да упозна, јер су већ при првом тиму и скоро па стандардни првотимци, док је Шеховић (2000/леви бек) дебитовао летос у квалификацијама Лиге Европе против Рудара, и то одлично, али је убрзо зарадио повреду, паузирао и пред сам крај полусезоне полако се укључио у рад са првотимцима, сад му је прилика да одради целе припреме и наметне се шефу Мирковићу.

Двојица нових су Стахиња Павловић (2001/штопер и задњи везни) и Филип Стевановић (2002/крило по левој страни, иако је дешњак). Обојица су велики клупски проспекти, јер поседују огромне фудбалске способности, које су у млађим категоријама већ исказали. Потребно је да само приљежним радом наметну себе и ето њих на великој фудбаској сцени.

За малог Филипа се већ сада у фудбалским кулоарима говори да је млађа варијанта Лазара Марковића, чак и да је бржи од њега. Но, најважније од свега је став клуба да се клинцима отворе сва врата према првом тиму и да то убудуће буде базична клупска политика.

На пут са црно-белима креће и екипа ТВ Партизан, која ће се побринути да буде видео прилога, а постигнут је и договор са ТВ Арена спорт 1, тако да ћете бити у могућности да испратите 4 тест утакмице у директним преносима осим првог меча против Слована из Либереца.

Такође, за квалитетне фотографије побринуће се са лица места, као и увек претходних година, доајен – Мирослав Уча Тодоровић.

Поред њих, у медијској екипи ће бити и извештачи Спортског журнала, ТВ Арена спорт, Вечерњих новости, Монда, Моцарта, Ало, Телеграфа, Информера…

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ