Црно-бели су вечерас „осетили“ травнати терен прелепог стадиона „Алијанц Ривијера“ у Ници, на којем ће сутра увече, почев од 18.45 часова, покушати да дођу до нове победе која би им, коло пре краја, дефинитивно донела прво место у групи „Д“ УЕФА Лиге конференције 2022/23.

Терен је врло квалитетан, па је и то разлог да сутра увече можемо очекивати брзу и динамичну утакмицу.

Тренинг је по свом садржају био класичан последњи тренинг на европском гостовању, пре сутрашње утакмице. Буквално све је било идентично као пре три седмице у Келну – загревање, „шева 7 на 2“, игра „10 на 10“ на једној половини терена, а у завршном делу тренинга су сви играчи имали краћи „пуцачки“ тренинг. Све ово је трајало укупно само 50-55 минута.

Како смо чули од представника домаћина, интересовање за утакмицу није претерано велико, што је добра околност за Партизан. Тим Нице ће сутра бити ослабљен неиграњем 4-5 битних играча, што због повреда што због суспензије, али та чињеница не сме превише да опусти црно-беле. Ми овде ипак причамо о богатом и јаком клубу, а онда и о истом таквом играчком кадру, који је не само члан „лиге петице“, већ је и у таквој једној лиги био довољно снажан да избори учешће у једном европском клупском такмичењу.

Партизанов мотив је сутра огроман. У исто време нам је такмичарска ситуација таква да психолошка растерећеност тешко да може да буде већа него што јесте (у оваквом такмичењу и у оваквој групи). Сви предуслови су дакле ту да сутра видимо један играчки квалитетан Партизан, ослобођен било каквих стега, растрчан до максимума и маштовит са лоптом, како би се за само 90 или 95 минута достигао циљ који је пре два месеца задат, а који се, то се чинило након жреба за групну фазу, чинио јако тешко достижним. Да, наши црно-бели су заиста близу тог циља, остало је још тако мало, надамо се још само двоцифрен број минута…

Влада Ћујић

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ