Црно-бели су вечерас „осетили“ травнати терен стадиона „Зимбру“ у Кишињеву, на којем ће сутра увече, почев од 21 час по српском (а 22 часа по молдавском) времену тражити преко Европе и искупљење за неочекивани и тежак лигашки пораз пре четири дана, као наравно и што је могуће бољи резултат пред другу (реванш) утакмицу баража за 1/8 финала УЕФА Лиге конференције која се за осам дана игра у Хумској (четвртак, 23.2.2023.).

Пре него што се у пар реченица посветимо вечерашњем тренингу, да кажемо да је на претходно одржаној конференцији за медије на стадиону „Зимбру“ неколицина присутних домаћих новинара била изузетно расположена да поставља питања. Да су се само они питали око времена, конференција би вероватно потрајала знатно дуже од предвиђених пола сата. То на неки начин говори да ова утакмица ипак изазива одређено интересовање молдавске фудбалске јавности, колико год се чинило да много тога не говори томе у прилог – почев од сад већ познатих проблема које су пре неки дан имали тада пристигли навијачи црно-белих, преко мало продатих улазница до пре дан-два, па све до „лагане“ јучерашње одлуке државних власти Молдавије да се сутрашњи меч игра без присуства гледалаца.

А сад пар речи у вези са одржаним тренингом:

Најпре да кажемо да нисмо одушевљени квалитетом терена на којем ће се играти сутрашња утакмица. Знали смо где долазимо, знали смо да Молдавија није Монако, познат нам је од пре пар година и сам стадион „Зимбру“ који не одише некаквим луксузом, али није ни толико лош (у Србији би такав данас чак припадао рецимо горњој трећини суперлигашких стадиона), али смо се надали бољем терену. Можда су та надања и последица тога да се јесенас играло рецимо у Келну или у Ници где су травнате подлоге биле у изванредном стању…Терен стадиона у Кишињеву је са доста неравнина, лопта на неким местима мање а на неким више „тандрче“, али то никако не сме да представља било какав алиби за црно-беле. Партизан је у обавези да сутра направи један позитиван резултат пред реванш у Београду, тим пре јер ће и Шериф сутра на овом стадиону, можда само у нешто мањој мери, бити гостујући тим.

Тренинг је по свом садржају био класичан последњи тренинг на европском гостовању, пре сутрашње утакмице. На њему се наравно ни овај пут нису увежбавале никакве тактичке финесе, никакви прекиди (офанзивни или дефанзивни), никакве нападачке акције и слично. Све то се одрадило у Београду у понедељак и у уторак. Приступило се загревању, размени пасова на различитим дистанцама, фудбалској игри „10 на 10“ на два гола али на „скраћеном“ терену, а потом је преостало време потрошено на центаршутеве и на шутеве на гол, као наравно и за завршно истезање, односно за релаксацију.

Тренинг је вечерас завршен у 19 часова по локалном времену, што је три часа мање од термина када ће сутра тек почети утакмица (22 часа по молдавском времену). С обзиром како је вечерас у 19 часова било хладно на стадиону „Зимбру“, изгледа да ће нас сутра од 22 часа чекати права правцата „ледара“! Шта је ту је, нека та могућа и реална хладноћа сутра касно увече додатно изазове наше играче да истрче целу утакмицу на највишем могућем нивоу, а буде ли тако – ваља очекивати и добар резултат, јер Партизан сигурно располаже већим фудбалским квалитетима од Шерифа, у то смо убеђени.

Влада Ћујић

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ