Siniša Saničanin, prvo pojačanje crno-belih u letnjem prelaznom roku, sumirao je utiske o kratkom periodu koji je proveo kao igrač Partizana.
„Za prethodnih mesec dana imam samo reči hvale što se tiče kluba i načina na koji sam primljen. Osećam se kao da sam već dugo tu. Što se tiče priprema, jeste bio težak period, ali to je iza nas. Normalno je za pripreme da bude teško-što je teže na pripremama, biće nam lakše u prvenstvu. Zadovoljan sam urađenim, svi momci i stručni štab su na visokom profesionalnom nivou. Odradili smo pripreme i prijateljske utakmice kako treba, ali, ipak, prijateljske utakmice nisu merilo. Počinje prvenstvo i zvanične utakmice, nadam se da ćemo krenuti što bolje“, rekao je Saničanin.
Već u drugom kolu Linglong Super lige, Partizan će igrati protiv ekipe Vojvodine, njegovog bivšeg kluba, gde je proveo četiri godine.
„Ukoliko budem igrao, daću sve od sebe. Biće mi drago da se vratim na „Karađorđe“. Imaću samo motiv više da igram i da budem bolji, da zabeležimo što pozitivniji rezultat“, poručuje.
Prokomentarisao je i svoje saborce iz odbrane, Igora Vujačića i Bojana Ostojića:
„Za njih imam sve reči hvale, pre svega želim da istaknem njihove ljudske kvalitete, pa onda i igračke. Super se slažem sa obojicom, i na terenu i van njega. Ukazali su mi na neke stvari i mnogo su mi olakšali.“
Još jedno pojačanje i povratnik u redove Partizana je Rikardo Gomeš, koji je Saničaninu poznat iz nekadašnjih duela koje je sa njim imao kao igrač Vojvodine.
„Pričali smo već o tome. Kad god smo igrali, žargonski rečeno, „peglali smo se“, ali je bilo maksimalno korektno posle utakmice. Zagrljaji, čestitke… Stvarno je odličan igrač, mislim da će nam mnogo pomoći“, istakao je.
Osvrnuo se i na način rada šefa stručnog štaba Aleksandra Stanojevića, koji se u velikoj meri razlikuje od onoga sa čime se do sada susretao.
„Radi se na jednom stvarno visokom nivou, dosta stvari se može naučiti, a može dosta i da se napreduje, što mi je veoma bitno. Pohvatao sam već neke stvari, nadam se da ulazimo maksimalno spremni u prvenstvo“.
Prvu prvenstvenu utakmicu Partizan će odigrati 17. jula sa ekipom Proletera, a već 22. jula igrače očekuju kvalifikacije za Ligu konferencija, odnosno meč protiv Dunajske Strede.
„Najbitnije nam je da mislimo na prvu utakmicu i uradimo to kako treba, da uzmemo 3 boda, a onda ćemo razmišljati utakmicu za utakmicom“, rekao je Saničanin.
Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine imao je priliku da odigra utakmicu protiv selekcije Italije, a ističe da mu je drago što su upravo oni poneli titulu prvaka Evrope zbog izraženog timskog duha koji krasi njihovu ekipu.
„Video sam to po himni. Kada oni pevaju himnu-to je nešto posebno. Odmah se vidi ta neka hemija, kao i na terenu. Svaki gol, svaka dobra akcija, njihova energija na terenu, radovanje, emocija… Uspeh mora doći“, poručuje.

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE