Синиша Саничанин, прво појачање црно-белих у летњем прелазном року, сумирао је утиске о кратком периоду који је провео као играч Партизана.
„За претходних месец дана имам само речи хвале што се тиче клуба и начина на који сам примљен. Осећам се као да сам већ дуго ту. Што се тиче припрема, јесте био тежак период, али то је иза нас. Нормално је за припреме да буде тешко-што је теже на припремама, биће нам лакше у првенству. Задовољан сам урађеним, сви момци и стручни штаб су на високом професионалном нивоу. Одрадили смо припреме и пријатељске утакмице како треба, али, ипак, пријатељске утакмице нису мерило. Почиње првенство и званичне утакмице, надам се да ћемо кренути што боље“, рекао је Саничанин.
Већ у другом колу Линглонг Супер лиге, Партизан ће играти против екипе Војводине, његовог бившег клуба, где је провео четири године.
„Уколико будем играо, даћу све од себе. Биће ми драго да се вратим на „Карађорђе“. Имаћу само мотив више да играм и да будем бољи, да забележимо што позитивнији резултат“, поручује.
Прокоментарисао је и своје саборце из одбране, Игора Вујачића и Бојана Остојића:
„За њих имам све речи хвале, пре свега желим да истакнем њихове људске квалитете, па онда и играчке. Супер се слажем са обојицом, и на терену и ван њега. Указали су ми на неке ствари и много су ми олакшали.“
Још једно појачање и повратник у редове Партизана је Рикардо Гомеш, који је Саничанину познат из некадашњих дуела које је са њим имао као играч Војводине.
„Причали смо већ о томе. Кад год смо играли, жаргонски речено, „пеглали смо се“, али је било максимално коректно после утакмице. Загрљаји, честитке… Стварно је одличан играч, мислим да ће нам много помоћи“, истакао је.
Осврнуо се и на начин рада шефа стручног штаба Александра Станојевића, који се у великој мери разликује од онога са чиме се до сада сусретао.
„Ради се на једном стварно високом нивоу, доста ствари се може научити, а може доста и да се напредује, што ми је веома битно. Похватао сам већ неке ствари, надам се да улазимо максимално спремни у првенство“.
Прву првенствену утакмицу Партизан ће одиграти 17. јула са екипом Пролетера, а већ 22. јула играче очекују квалификације за Лигу конференција, односно меч против Дунајске Стреде.
„Најбитније нам је да мислимо на прву утакмицу и урадимо то како треба, да узмемо 3 бода, а онда ћемо размишљати утакмицу за утакмицом“, рекао је Саничанин.
Са репрезентацијом Босне и Херцеговине имао је прилику да одигра утакмицу против селекције Италије, а истиче да му је драго што су управо они понели титулу првака Европе због израженог тимског духа који краси њихову екипу.
„Видео сам то по химни. Када они певају химну-то је нешто посебно. Одмах се види та нека хемија, као и на терену. Сваки гол, свака добра акција, њихова енергија на терену, радовање, емоција… Успех мора доћи“, поручује.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ