Након 2 часа и 25 минута лета, Ербас А319 наше националне авио компаније, са експедицијом црно-белих коју чини тачно 98 људи (неколико чланова управе, спортско руководство, играчки кадар и стручни штаб, пар клупских административаца укључујући и упосленике клупског сајта и клупске ТВ, новинари и сниматељи ТВ канала „Арена спорт“ и пар других новинара, као и спонзори и пријатељи клуба), тачно у 12.25 часова је слетео у Амстердам. За углавном удобан лет на висини од 11.600 метара, прекидан са пар краћих ваздушних турбуленција, током којег су се прелетеле Мађарска, Аустрија и Немачка, а и за веома удобно слетање на амстердамски аеродром „Shiphol“, захвалност дугујемо и овај пут апсолутно „црно-белој авионској посади“.

Њу чине капетан Предраг Илић, копилот Ђуро Бајић, стјуарт Андреа Илић-Хајдуковић и стјуардесе Зора Вукин и Диана Деогаревић. Даме нисмо као последње навели из разлоганаше непристојности, већ из потребе да их сада и посебно апострофирамо као заљубљенице у црно-беле боје – „такве од рођења и припаднице комплетно црно-белих фамилија“. Драго нам је да оваква једна посада остаје са нама у Холандији све до повратка за Београд и надамо се да ће не само присустовати сутрашњој утакмици у Ротердаму, већ и да ће својим присуством донети спортску срећу фудбалерима Партизана.

Након слетања у Амстердам, чекао нас је једночасовни аутобуски трансфер до Ротердама, смештај у хотелу, ручак и одмор до вечерњег поласка на тренинг.

Црно-бели су у Ротердам стигли у тренутно најјачем расположивом саставу, а он је далеко од комплетног играчког кадра. Међу путницима су 22 фудбалера (19 играча у пољу и 3 голмана):

ГОЛМАНИ (3): Поповић, Стевановић и Лукач.
ОДБРАНА (6): Живковић, Милетић, Остојић, Саничанин, Урошевић и Илић.
ВЕЗНИ РЕД (10): Здјелар, Јевтовић, Смиљанић, Јојић, Лутовац, Павловић, Марковић, Терзић, Јовић и Баждар.
НАПАД (3): Рикардо, Мениг и Холендер.

Недостају четворица, већ дуже време повређених играча (Обрадовић, Пантић, Фејса и Миљковић), није допутовао ни лакше повређени Натхо чији се повратак у такмичарску екипу очекује већ у понедељак у Сурдулици, нема ни прехлађеног Миловановића, због жутих картона недостајаће сутра и суспендовани Вујачић, а није допутовао ни Брежанчић.

Партизан ће дакле бити и сутра персонално доста ослабљен, али то није никакав алиби у покушају. Нико реалан не може од црно-белих, након резултата прве утакмице у Београду, очекивати пролазак у четвртфинале, али се итекако надамо поправљању и играчког утиска, а и крајњег резултата сутрашње утакмице у односу на београдски меч. Задатак ће бити утолико тежи јер се игра у гостима и то не било где него на распродатом „Де Кајпу“ на којем Фејенорд, а то је познато широм Европе и света, има изузетно бучну и ватрену подршку својих, по правилу „напаљених“ навијача, који не праве разлику о ком се противнику ради, у ком такмичењу и какве полазне основе постоје пред утакмицу. Добра игра Партизана сутра и један прихватљив резултат након такве игре би представљали огроман подстрек за у последње време помало уздрмане црно-беле, пред њихово изузетно битно првенствено гостовање Раднику у Сурдулици долазећег понедељка.

Вечерас у 18.30 часова ће ФК Партизан на ротердамском „Де Кајпу“ одржати званичну конференцију за медије, на којој ће говорити шеф струке Александар Станојевић и (сасвим логично и разумљиво) наш холандски нападач Квинси Мениг. Након тога је од 19.00 часова официјелни тренинг, који ће трајати 75-90 минута, а холандски и српски представници медија ће њему моћи да присуствују у првих 15 минута.

Утакмица ће сутра увече од 21.00 час бити директно преношена на ТВ Арена Спорт (канал Арена 1 ПРЕМИУМ), која је примарни носилац ТВ права. За оне који немају канале ТВ Арена спорт, радосна вест је да ће утакмицу преносити и државна телевизија, канал РТС 1.

Погледајте у галерији фотографије нашег клупског фотографа Мирослава Тодоровића – забележене пре поласка екипе из Београда, за време путовања за Холандију, као и по доласку експедиције у Амстердам и Ротердам.

Влада Ћујић

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ