Ербас А 319, са укупно 87 путника (експедицију чини 24 играча, стручни штаб, клупско и спортско руководство, неколико клупских административаца укључујући и упосленике клупског сајта и клупске ТВ, новинари ТВ канала „Арена спорт“, као и спонзори и пријатељи клуба), данас тачно у 11.55 часова (са скоро сат времена закашњења, због чекања на дозволу молдавских власти за слетање у Кишињев) се са „Николе Тесле“ отиснуо, па слободно можемо рећи у – неизвесност. Не тиче се то само тренутне друштвено-политичке ситуације на нашем одредишту (Молдавија), већ се односи и на спортску ситуацију – како у редовима нашег противника, који ће сутра против црно-белих, у новом играчком саставу и са новим тренером у односу на јесењу полусезону, одиграти свој први пролећни такмичарски меч, тако и у редовима нашег тима, сигурно психолошки уздрманог јако лошим првенственим издањем у суботу и још горим резултатом.

Следећи играчи су пошли на пут:

ГОЛМАНИ (3): Поповић, Стевановић и Лукач.
ОДБРАНА (7): Филиповић, Живковић, Марковић, Вујачић, Илић, Урошевић (нема право наступа) и Шеховић.
ВЕЗНИ РЕД (11): Фејса, Белић, Траоре, Андраде, Стјепановић, Натхо, Пантић, Дијабате, Мениг, Јевремовић и Јовић.
НАПАД (3): Рикардо, Баждар и Павловић.

После 1 часа и 20 минута удобног лета, слетели смо у 13.15 часова (14.15 по молдавском времену)на аеродром у Кишињеву. Уследиле су граничне пасошко-царинске формалности које су обављене доста брзо (није било никаквих проблема за делегацију ФК Партизан, за разлику од наших, српских држављана који су пре пар дана, допутовавши у сопственом аранжману, на истом том аеродрому у Кишињеву доживели малтретирање а потом и депортацију!), а затим и релативно кратак, можда 15-минутни аутобуски трансфер до хотела. Да се овај меч игра у Тираспољу, овај део пута аутобусом би био знатно и временски дужи, а и компликованији…За оне који то нису знали до сада, УЕФА је летос, због руско-украјинског ратног сукоба и географске близине молдавско-украјинске границе, донела одлуку да се Шериф измести из свог матичног Тираспоља и да европске утакмице игра у Кишињеву. Тираспољ се, наиме, налази у Придњестровљу, практично већ тридесетак година готово отцепљеном делу Молдавије, који је под снажним политичко-економским утицајем Руске Федерације. На западном ободу Придњестровља, ка унутрашњости Молдавије, постоји готово па права државна граница, са све војницима и бодљикавом жицом. На супротној страни, ка истоку, близу је граница Молдавије и Украјине која је у рату. Такав један амбијент (бодљикаве жице ка унутрашњости Молдавије и граница са Украјином) нам је овај пут био ускраћен. Било како било, на нашег сутрашњег ривала се овде у Кишињеву (који је опет прорумунски) не гледа баш благонаклоно, што у исто време ипак губи на значају ако се зна да је Влада Молдавије још јуче наложила да се сутрашња утакмица из некаквих, само њима знаних безбедоносних разлога, игра без присуства гледалаца.

Данашњи план активности предвиђа конференцију за медије од 16.30 до 17.00 часова по српском времену, а затим једночасовни тренинг на терену стадиона „Зимбру“ на којем ће се одиграти сутрашња утакмица. Партизан је, да подсетимо, на том истом стадиону већ играо у јесен 2020. године, када је голом Натха из пенала, у продужецима, резултатом 0:1 елиминисао молдавски Ст. Гхеоргхе у квалификацијама за Лигу Европе. Била је то сезона када се у евро квалификацијама, током пандемије изазване вирусом Цовид-19, играо само један меч…

Утакмица ће сутра увече од 21.00 час по српском времену бити директно преношена на ТВ Арена Спорт (канал Арена 1 ПРЕМИУМ), која је примарни носилац ТВ права. За оне који немају канале ТВ Арена спорт, информација да ће утакмицу преносити и државна телевизија, канал РТС 1.

Наше следеће јављање из Кишињева очекујте у каснијим вечерњим сатима, са извештајем након одржаног тренинга екипе Партизана.

Влада Ћујић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ