Након полетања са аеродрома „Никола Тесла“ у планираном термину (10.00 часова) и после 2 часа и 15 минута лета, Ербас А319 наше националне авио компаније, са експедицијом црно-белих коју чини стотинак људи (клупско и спортско руководство, играчки кадар и стручни штаб, неколико клупских административаца укључујући и упосленике клупског сајта и клупске ТВ, новинари и сниматељи ТВ канала „Арена спорт“, као и спонзори и пријатељи клуба), тачно у 12.15 часова је слетео на аеродром „Келн / Бон“.

За удобан лет на висини од 11.000 метара, током којег су се прелетеле Мађарска, Аустрија, јужна и југозападна Немачка, а и за више него удобно слетање на аеродром лоциран између Келна и Бона (некадашњег главног града бивше, западне СР Немачке), захвалност дугујемо и овај пут „црно-белој авионској посади“, како је то сад постала редовна појава на европским путовањима ФК Партизан. Ту посаду су овај пут чинили дама на месту капетана – Весна Алексић, копилот Ђуро Бајић, стјуарт Саша Јовановић и стјуардесе Зора Вукин и Јелена Ђурићић. Три даме и два господина су без изузетка навијачи Партизана, а копилот Ђуро чак страствен – толико да је то своје опредељење у потпуности пренео на сина Николу, пресрећног да баш његов отац превози ФК Партизан до Келна и назад, али и истовремено тужног што није био у ситуацији да се придружи оцу на овом путовању.

 

 

Након слетања на немачко тло, чекао нас је получасовни аутобуски трансфер до хотела, смештај, ручак и одмор који ће сада следити све до вечерашњег поласка на тренинг.   

Црно-бели су у Келн стигли са 23 фудбалера (20 играча у пољу и 3 голмана):

ГОЛМАНИ (3): Поповић, Стевановић и Лукач.

ОДБРАНА (8): Филиповић, Живковић, Марковић, Вујачић, Саничанин, Илић, Урошевић и Шеховић.

ВЕЗНИ РЕД (9): Траоре, Андраде, Натхо, Пантић, Дијабате, Терзић, Лутовац, Мениг и Јовић.

НАПАД (3): Рикардо, Баждар и Павловић.

У Београду су осталијош овај европски меч суспендовани Белић (црвени картон добијен у Чешкој) и у последњи час повређени Фејса, као и неколицина младих играча који у националном шампионату имају статус „бонуса“. 

 

 

Вечерас у 18.30 часова ће ФК Партизан на „RheinEnergieSTADION“  одржати званичну конференцију за медије, на којој ће говорити шеф струке Гордан Петрић и дефанзивац Светозар Марковић. Након тога је од 19.00 часова официјелни тренинг, који ће трајати око 90 минута, а немачки и српски представници медија ће њему моћи да присуствују у првих 15 минута.

Утакмица ће сутра увече од 21.00 час бити директно преношена на ТВ Арена Спорт (канал Арена 1 ПРЕМИУМ), која је примарни носилац ТВ права. За оне који немају канале ТВ Арена спорт, радосна вест је да ће утакмицу преносити и јавни медијски сервис, канал РТС 1.

Погледајте у галерији фотографије нашег клупског фотографа Душана Сандића –  забележене током путовања за Немачку, као и по доласку експедиције у Келн.

Влада Ћујић

ФОТО ГАЛЕРИЈА: САНДИЋ ФОТО


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ