Фудбалери Партизана победили су екипу ФК Пролетер резултатом од 3:0 у утакмици 23. кола СЛС. Голове за црно-беле су постигли Николић (16′) и Гомеш (41′ и 45+1′).

За сајт говори стрелац првог гола Немања Николић.

Пролетер је у овој дебитантској сезони показао да је екипа за респект и управо смо се тако и припремали. Знали смо да играју боље на страни него код куће, да имају добре нападаче и код припреме утакмице смо обратили пажњу на све. Резултат је плод рада на терену и анализе, али смо могли и убедљивије.

Тандем Николић-Рикардо до голова?

Да, поново, и то нас све радује. Делујемо као тим, играмо тако и види се шта нам је циљ – победа и голови. Надам се да ћемо одржати ову константност и наставити даље да головима и добрим партијама уносимо радост у црно-белу породицу. Партизан је отворио утакмицу брзим голом у 16. минуту игре, да би потом уследио и црвени картон за госте. Било је и доста жутих картона са наше стране. Мислим да је био потпуно заслужени црвени картон, јер је Рикардо изборио предност над противничким играчем и ишао сам на голмана.

Павловић, Милетић, Ђерлек, Стевановић..?

 Ми смо остварили један од циљева, а то је да сачувамо играче који имају по три жута картона, јер нас очекује најважнија утакмица, као што је дерби. Потребно је било да се сачувају да не бисмо били додатно лимитирани на појединим позицијама услед повреда, које нас нажалост прате.

Да ли је црвени картон променио ток утакмице?

Сигурно нам је дао додатни ветар у леђа, али мислим да се ништа на терену не би претерано променило. Можда бисмо још јаче ушли у други период, где мислим да нико од нас није задовољан што је мрежа мировала.

Да ли се слажеш да Партизан показује неко друго лице у односу на јесењу сезону?

Слажем се. Потпуно другачији Партизан, жељан голова, победа, доминирања на терену и који више не поклања противнику полувреме и резултат.

За мање од шест дана очекује нас вечити дерби? На који начин се припремаш?

Мислима смо сигурно већ усмерени ка дербију. Сама утакмица доноси одређену тензију и притисак. Спремаћу се као и до сада, а то значи да нећу размишљати претерано од понедељка до петка, јер не желим тиме да се оптерећујем. Сви смо од малена тежили да играмо ове утакмице, тако да једино сами себи можемо учинити медвеђу услугу стварањем тензије. Треба се опустити и изаћи, уживати у амбијенту и надам се победи. Видећемо у суботу после 90 минута.


Рикардо Гомеш

Ако склонимо резултат по страни, имали смо још шанси на утакмици. Драго ми је да сам дао два гола и желео сам све још да „зачиним” са трећим, али био је офсајд, тако да није на крају било ништа од хет-трика. То није ни важно кад екипа побеђује, већ за неки мој лични скор и сатисфакцију. 

На почетку ове сезоне смо сви рекли да нисмо тим који прави еуфорију, ни кад побеђујемо, нити не дај Боже губимо. Наш циљ је био да сваку утакмицу добијамо до краја и да на тај начин подижемо и публику и нас. Ове утакмице и оно што показујемо су добра увертира за вечити дерби. Ту правила нема…

Сада смо седам месеци „старији”, јер тренирамо заједно, упознали смо шефа и он нас, прошли припреме заједно, све то има везе. Немања и ја се добро слажемо на терену, ту су голови и самим тим нам добар резултат даје сигурност и ветар у леђа, а ако ме питате шта очекујем од дербија, јасно ћу рећи:

Очекујем да ја као нападач, а и мој тим, одиграмо утакмицу чврсто са карактером, победимо и узмемо три бода”, каже Гомеш.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ