Победом у утакмици 20. кола Супер Лиге Србије над екипом Напретка у Крушевцу, изабраници Гордана Петрића донели су нова три бода у наставку сезоне.
По изузетно хладном времену и готово неусловном терену за игру, црно-бели су повели у 61. минуту голом Фусени Диабатеа. Стрелац гола за црно-беле је тим поводом изјавио:
„Данас је било готово немогуће играти утакмицу. Овакве услове за игру никад нисам доживео. Било је прехладно, чак сам и трљао руке преко рукавица од хладноће. Моји саиграчи и ја смо се осећали као да смо у рату, а не на терену“, каже Диабате.
Приметно је да си променио начин прославе гола?
„Заиста нисам могао да легнем на земљу, јер је било прехладно. Тај начин прославе је значио „Људи, прехладно је! Можете ли да укључите грејање?”
Ово ти је први гол у домаћем првенству, како се осећаш и, наравно, како би описао своју форму после периода припрема?
„Искрено, припреме су прошле феноменално. Одлично и баш интензивно смо радили и у Београду и у Турској. Осећам да ће ово бити моја најбоља фудбалска сезона, да могу сада да дам највише! Пресрећан сам и спреман!“
Фудбалери Партизана утакмицу 21. кола Моцарт бет Супер Лиге Србије играју на свом стадиону против екипе Младост ГАТ, у суботу 11.2.2023. године.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ