Навијачи Фудбалског клуба Партизан из Шековића, као и Удружење грађана “Шековљани” открили су 15. августа 2022. године спомен плочу наредном хероју Милошу Зекићу, који је био један од оснивача, најпре Фудбалског клуба Партизан, а потом и спортског друштва црно-белих.

Идеја која у овом граду већ дуго постоји коначно је реализована и испред његове родне куће у селу Зекићи у општини Шековићи постављена је плоча на којој је написано:

– На овом месту 02.02.1915. године је рођен Милош Зекић оснивач и председник Спортског друштва Партизан, народни херој, командант одбране Београда.

Овај велики дан за целу Републику Српску, увеличала је и делегација ФК Партизан предвођена чланом Управног одбора Драганом Траиловићем и бившим фудбалером Ацом Трифуновићем.

Након откривања спомен плоче положен је и венац на Зекићевом гробу који се налази у близини манастира Ловница.

Милош Зекић је од основања био део Фудбалског клуба Партизан и као први човек спортског друштва је посредовао у реализацији великог броја важних трансфера играча црно-белих. У пензију је отишао 1973. године са чином генерала, а преминуо је 24. децембра 1984. године у Београду.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ