После прве контролне утакмице у којој су црно-бели ремизирали са екипом Универзитатеа Крајова из Румуније, Гордан Петрић је одлучио да следећег дана спусти интезитет тренинга и играчима да само вежбе снаге кроз опоравак у теретани.

Екипи су се придружили Данило Пантић, Немања Јовић и Хамиду Траоре који су претходних дана изостали са тренинга услед болести или повреда. Они су прво одрадили део са екипом у теретани, а потом су изашли на оближње терене хотела “Суено” на којима су се задржали око 45 минута.

Кондициони тренер Миша Филиповић за сајт Партизана објашњава шта се постиже на овај начин:

„Ми то зовемо неуромишићна обнова. Дакле, после утакмице мишић је у уморном стању, мало је покидан, оштећен, и ми додајући овај мали концентрични стимуланс враћамо крв у мишиће, враћамо хранљиве материје, почиње репарација. Иако изгледа као тренинг снаге у питању је опоравак. Ради се у малој дози, тежине су прилагођене. Циљ је да их обновимо да би сутра могли да започнемо нови интензиван циклус који се завршава утакмицом против Ахмата. Играчи који се враћају из повреде имају и аеробни тренинг који се састоји од трчања и полигона са лоптом, у питању је комбинација општег и специфичног рада“

После ручка, играчи имају слободно послеподне, а будући да су имали по два тренинга дневно, као и да је осетан умор, не сумњамо да ће време провести одмарајући, у СПА центру или евентуално у шетњи до оближењег мола.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ