По повратку са припрема из Турске црно-бели су наставили са тренажним процесом на СЦ Партизан-Телеоптик, као и техничко-тактичким тренинзима. Међу играчима, који нажалост још нису кренули са тренинзима, на терену је и Данило Пантић, који већ месец дана има упалу Ахилове тетиве, баш као и Ђорђе Ивановић.

Поред терапија у медицинском блоку на СЦ Партизан-Телеоптик, Данило други поподневни тренинг ради у теретани и на базену Saruna Wellnesa у хотелу Crowne Plaza.

Ево ме у  Saruna Wellnesu радим вебе у базену и у теретани укупно око два сата. Бићу сат времена у базену како бих радио вежбе које немају утицај на Ахилову тетиву која ми је повређена, пошто је важно да немам никакав контакт са подлогом. Уз те вежбе ћу јачати тетиве и опоравити се у што бржем временском периоду. Надам се да ћу брзо почети да тренирам, а самим тим и да будем спреман за утакмице.

Повреда Ахилове тетиве је веома незгодна опоравак зна да траје од две до шест недеља?

Да, ево већ месец дана сам пасиван не радим ништа, стављам лед у великим количинама што је веома битно. У тетивама има мало крви и тешко је доћи до ње. Сваки дан ходамо у току дана и самим тим је иритирамо. Једна од ређих и незгоднијих повреда.

Колико ти је психички био тежак период припрема који си морао да радиш ван екипе?

Било ми је тешко, провео сам тамо са момцима две недеље, али не треба жалити за оним што не можемо да променимо, већ бити позитиван и надати се да ћу им се што пре придружити на терену. Овакве ствари се дешавају у фудбалу, ми смо у неку руку спремни на то, а добро је да није нека тежа повреда. Ове „мале” (под знацима навода) су ок, нек остане тако, све се да излечити.

Очекује нас прво (22) коло са екипом Бачке, а врло брзо и вечити дерби?

Веома је битно да ово прво коло почнемо на прави начин, победом. Играћемо против једне дефанзивне екипе и надам се да ћемо све утакмице до дербија победити, а онда дати свој максимум и победити и у дербију.

Дефанзивна екипа значи паркиран аутобус?

То и ми радимо када изађемо на мегдан неком тежем противнику, што не значи да је то погрешно, јер неки тимови много пута извуку бенефит из тога. Наше је да пробијемо аутобус и постигнемо гол − завршава Данило Пантић.

Биљана Обрадовић.

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ