У просторијама СЦ Партизан – Телеоптик данас у 14:00х одржана је ванредна, конститутивна и изборна Скупштина ФК Партизан која је имала следећи:

Дневни ред

  1. Потврђивање мандата чланова новог сазова Скупштине по Статуту од 27. априла 2017. године;
  2. Избор Радног председништва, Верификационе комисије и оверача записника;
  3. Усвајање новог Пословника о раду Скупштине ФК Партизан на основу измена и допуна статута ФК Партизан;
  4. Усвајање записника са скупштине ФК Партизан, одржане 27. априла 2017. године;
  5. Разрешење Председника, генералног директора и чланова Управног и Надзорног одбора ФК Партизан;
  6. Доношење одлуке о избору Председника ФК Партизан;
  7. Доношење одлуке о избору чланова Управног одбора ФК Партизан;
  8. Доношење одлуке о избору чланова Надзорног одбора ФК Партизан;
  9. Доношење одлуке о избору Генералног директора ФК Партизан;
  10. Текућа питања.
 

У припреми Скупштине обављене су предизборне активности, засноване на новом статуту, једногласно усвојеном на последњем заседању највишег клупског органа. Нови сазив Скупштине биће функционалнији, па ће уместо досадашњих 65, имати 41 члана.

Изборна комисија, с петорицом чланова: поред делегираног и по положају – председником Милорадом Вучелићем и генералним директором Милошем Вазуром и Гораном Арнаутом, изабраним на пленарној седници Већа запослених (2. јун) и Жарком Зечевићем и Владимиром Вулетићем, с поверењем на скуповима Већа редовних чланова (5. јун), усвојила је 17. јуна јединствену листу делегираних и изабраних чланова новог сазива Скупштине за мандатни период: 2017–2022.

Међу 41 Партизановим послеником, четири је делегирао почасни председник Иван Ћурковић, четири УО ЈСД Партизан, седам Веће запослених, 22 Веће редовних чланова и четири навијачи.

Данашњем заседању присустовало је 39 чланова, што значи да је постојао кворум за рад и одлучивање највишег органа клуба.

Скупштина је једногласно усвојила све тачке дневног реда.

Нови сазив Управног одбора броји 11 чланова: Председник је Милорад Вучелић, потпредседник проф. др Владимир Вулетић, а чланови су – Драгољуб Траиловић, Небојша Петровић, Владимир Брновић, Горан Скоробаћ, др Зоран Рајић, Милан Обућина, Дејан Буквић, др Душан Јовановић и Миломир Глигоријевић.

Надзорни одбор има 5 чланова: Председник је Милош Костић, а чланови су – Стојанче Ристевски, Вељко Делибашић, Младен Николић и Милош Марковић.

 

Ванредна Скупштина

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ