Фудбалери Партизана нису успели да у првој утакмици плеј-оф фазе савладају екипу Санта Кларе, па у реванш улазе са резултатом 2:1 за португалски тим. Своје утиске након меча изнео је Филип Холендер:
„Нажалост, нисмо успели да изједначимо, али успели смо да дамо гол, што нам много значи. Играмо код куће следећу утакмицу и идемо на победу!“, каже Холендер и додаје:
„Није било лако, добро су играли, добар су тим. То није изговор, али то је фудбал, на крају крајева. Морамо много боље и јаче, као у другој половини другог полувремена. Надам се да ћемо у Београду то да решимо.“
Црно-бели су оба гола примили у 4. минуту и првог и другог дела игре, а Холендер истиче да је то последица непажње свих играча:
„И то је фудбал! Морамо да побољшамо, да избегнемо то у следећој утакмици и да победимо.“
Оно што даје додатну снагу тиму за реванш јесте и чињеница да ће играчи имати подршку својих навијача на стадиону.
„То нам пуно значи, као и у прошлој утакмици. Добро је што смо дали овај гол. Све је отворено и можемо пред нашим навијачима да прођемо!“, поручује Холендер.
Слична размишљања након завршетка утакмице имао је и његов саиграч, Милош Јојић, који је свих 90 минута провео на терену:
„Примили смо наивно голове, на почетку првог и другог полувремена. После смо се консолидовали, контролисали смо утакмицу, стварали шансе, али нисмо били конкретни. Опет је фалила конкретност у завршници. Постизањем гола надали смо се да можемо, имали смо и још једну добру прилику, међутим- лопта није ушла у гол. Имамо још једно полувреме на нашем стадиону, пред нашим навијачима. Мислим да ће утакмица бити другачије од ове коју смо гледали данас. Имамо довољно времена да се припремимо и надам се пролазу.“
Иако су играчи, заједно са стручним штабом, детаљно анализирали игру противника претходних неколико дана, након меча стекли су комплетну слику о португалском тиму.
„Имају доста добрих појединаца, брзи су, траже дубину. Незгодна су екипа, али данас, сем тих голова, нису били опасни по наш гол. То ми даје за право да будем позитиван пред реванш“, изјавио је Јојић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ