На данашњи дан 13.12.1978. пре тачно 40 година, фудбалери Партизана победом над Хонведом из Будимпеште од 1:0 освојили су Средњеевропски куп.

Данас је клуб обележио овај свечани датум из клупске историје пригодном свечаношћу којој су присуствовали играчи из генерације која је освојила овај трофеј, као и наследници оних играча који нису више међу нама.

Од играча тадашњег тима на свечаности су били присутни: Раде Залад, Миодраг Јешић, Звонко Варга, Звонко Живковић, Илија Завишић, Џевад Прекази, Никица Клинчарски, Ацо Трифуновић, а уз њих и синови Слободана Сантрача, Јусуфа Хатунића, Павла Грубјешића и Драгана Арсеновића. Минутом ћутања одата је пошта свим преминулим саиграчима (Борота, Арсеновић, Хатунић, Грубјешић, Ђуровић, Сантрач, Јовић)…

Њихови домаћини били су највиши руководиоци ФК Партизан: Милорад Вучелић, председник клуба, проф. др Владимир Вулетић, потпредседник, Милоша Вазура, генерални директор, Ивица Илиев, спортски директор, Милорад Николић, генерални секретар, Предраг Вујовић, директор маркетинга…

 

Пригодном поздравном беседом председник ФК Партизан Милорад Вучелић подсетио је на славне дане од пре 40 година и нашим асовима пожелео пуно здравља у данима који су пред њима, а потом је сваком понаособ поделио поклон пакете у којима је доминантно место заузео ретро дрес са поменуте утакмице.

Ретро дрес Партизана рађен поводом 40 година од освајање МИТРОПА КУПА 13.12.1978.

Можете га купити путем интернет продаје на www.crnobelibutik.rs и у нашим продавницама  у Хумској 1 и Теразије 35.

Поручивање путем телефона на 011.369.3338

Цена 4200.00 динара

 

Након официјелног дела, председник Вучелић примио је све госте у свом кабинету, где се дуго ћаскало и подсећало на некадашња лепа времена из историје нашег славног клуба.

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ