У протоколу утакмице са екипом Новог Пазара нашло се ново име у сениорском фудбалу. На клупи за резервне играче, као други голман ФК Партизан, први пут је сео млади Матија Гочманац (2003.) из Бруса.
„Позив сам добио пре десетак дана, почео сам припреме са омладинцима, завршио тренинг. Потпуно неочекивано ме је звао тренер голмана и рекао ми да сам прикључен првом тиму и да сам ту са њима. Био сам много узбуђен, нисам могао да сакријем одушевљење”, рекао је Гочманац чији су тренери у омладинској селекцији Ненад Брновић и тренер голмана Јусмир Хатунић.
Матија је прве фудбалске кораке направио у ФК Копаоник.
“Своје прве фудбалске кораке сам направио у фудбалском клубу Копаоник из Бруса, одакле сам прешао у ОФК Београд. Из ОФК, на инсистирање тренера Зорана Краљевића и Ђорђа Пантића, долазим у Партизан. У први тим долазим из омладинаца, где ме тренира Ненад Брновић”, и додаје да су му идоли Мануел Нојер и Владимир Стојковић.
Млади голман не крије одушевљење доласком у први тим.
„Све изгледа заиста невероватно. Сви су ме лепо прихватили, стално добијам савете од тренера Јовшића и трудим се да максимално исправљам своје недостатке. Велика ми је част и привилегија што могу да тренирам са Стојкетом и Попом“ (прим.аут. Владимир Стојковић, Александар Поповић).

Матија је добрим партијама у црно-белом дресу изборио и место стандардног голмана националне селекције У17.
„Стандардан сам у репрезентацији код селектора Дејана Бранковића, на чије је место сада дошао Милан Лешњак. Очекују нас квалификације за Европско првенство следеће године у Словачкој. У групи смо са Француском, Северном Македонијом и Албанијом.“
А о првој утакмицу са сениорском екипом Партизана каже:
„Морам да признам да сам имао малу позитивну трему још на Телеоптику, нестрпљиво сам ишчекивао полазак на стадион. У свлачионици сам био много узбуђен и једва сам чекао излазак на загревање. Кад сам закорачио на терен, осећај је просто невероватан ,не може речима да се описе. Једноставно, остварење дечачког сна. Целу утакмицу сам пажљиво пратио и драго ми је што смо уз добру игру победили!“

Добре одбране уз много рада и труда тек следе, а Матија каже шта би до сада издвојио:
„Омиљена одбрана ми је дефинитивно пенал против Звезде у кадетима, кад смо их добили 1:0 на Телеоптику“.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ