Као голман Партизана је освојио четири трофеја, као помоћни тренер био је директни актер историјских шест освојених титула у низу, а пред Гораном Пандуровићем сада је нови задатак у клубу у којем је провео деценију и по
Бивши репрезентативац Југославије је, на пре два дана завршеној изборној скупштини клуба, именован за новог члана Управног одбора и од њега се сада очекује да свежим идејама, енергијом која га је увек красила, као и ауторитетом који је стекао, допринесе новим успесима црно-белих.
Партизан је мој клуб, не морам то посебно да истичем. Провео сам у Хумској 15 година, што као играч, што као помоћни тренер, освојио укупно десет трофеја и ту сам увек да помогнем колико могу. Добио сам позив генералног директора Милоша Вазуре, који ми је изнео план и идеју у којем клуб треба да се развија, добро сам размислио и одлучио да прихватим изазов. Пре свега ми је драго што неко мисли да могу да помогнем, а ја ћу са моје стране дати све што је до мене да клуб настави да се развија у добром правцу“, каже Пандуровић и додаје:
“Конкретно, моја задужења ће бити везана за спортска питања, али ускоро ћемо поново сести и прецизирати све циљеве и задатке које ћемо се трудити да остваримо”.
Након завршетка играчке каријере Пандуровић је имао жељу да се у Партизан врати као први тренер, али по свему судећи она му се неће испунити.
Истина, желео сам да будем тренер, спремао се за то, дуго радио као помоћник, али каријера се одвијала на неки други начин. И даље бих волео да се то догоди, само што сам свестан да са 58 година то сада није реално. Нема везе, спреман сам да помогнем на неки други начин“.
Минула 2021. година ће у историји клуба остати забележена као година у којој у клупске витрине није ушао ниједна трофеј, али претходних 12 месеци никако се не могу сматрати за неуспешне. Та се констатација поготово односи на другу половину године, па тај замајац даје наду новом члану УО да ће период пред нама бити још успешнији.
Остваривали смо победе у серији, изборили пласман у групну фазу Лиге конференција, јесењу полусезону завршили на првој позицији суперлигашке табеле са пет бодова вишка и још обезбедили европске мечеве на пролеће. То је нешто што свима нама у клубу даје ветар у леђа, обавезује нас да се са успесима настави и убудуће, и сви који смо тренутно у клубу треба да уложимо много труда да се то и оствари. Ту пре свега мислим резултатски, јер је то на крају крајева једино и важно, али не треба занемарити ни многе друге аспекте од којих зависи успешно функционисање једног спортског колектива“.
Тренер Александар Станојевић недавно је окупио играчки кадар, у недељу ће експедиција нашег клуба кренути на припреме у Турску, а већ за месец дана могло би да се види хоће ли 2022. година бити успешнија од претходне.
Полусезона је дуга, има много мечева да се игра, али сасвим је јасно да ће њен ток добрим делом бити одлучен већ у фебруару. Очекује нас двомеч против прашке Спарте у шеснаестини финала Лиге конференција, а онда и дерби против Црвене звезде, и уколико у тим утакмицама остваримо позитиван резултат све ће бити много лакше. Кад кажем позитиван резултат мислим на пласман у осмину финала европског такмичења и сваки исход осим пораза у мечу са вечитим ривалом. Највећи притисак у том сегменту ће бити на тренера Александра Станојевића и играче, док ћемо се ми у клубу трудити да им обезбедимо све неопходне услове за рад како би могли да се спремају у миру“.
Амбиције Партизана у 2022. години су велике и утемељене на реалним основама, а уз огромно искуство које поседује, Горан Пандуровић зна да ће оне бити лакше остварене уколико екипа буде имала подршку с трибина.
За крај волео бих свим навијачима Партизана да пожелим срећну и успешну 2022. годину, да буде боља него што је то била претходна, а пре свега да буду здрави и наставе да подржавају ове момке који су то заслужили“, рекао је Пандуровић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ