Пролећни део сезоне и 23. коло СЛС почело је баш као што је најавио шеф стручног штаба Партизана Мирослав Ђукић тврдом, тешком и неизвесном утакмицом против екипе Младости из Лучана за крајњи резултат од 1:2 (0:0). Иако је Партизан у јесењем делу сезоне победио Младост из Лучана на стадиону Партизана резултатом од 3:0, црно-белима је остао у сећању горак пораз у пријатељској утакмици против исте екипе последњег дана летњих припрема, показало се не без разлога. Одмах после утакмице стрелац првог гола за црно-беле Марко Јевтовић износи своје утиске.

И мени је остао горак укус баш као што је шеф рекао, јер никада не желим да изгубим бодове тако да смо знали шта нас очекује. Био је тежак терен и добро мотивисан противник и то баш у недељи између две утакмице у Европи – почиње Јевтовић.

Чиме вас је Младост изненадила?

Нису нас изненадили формацијом, знали смо каква ће утакмица бити, али ми нисми били на нивоу да лагано победимо. Мислили смо да ћемо лако, посебно после добро одигране утакмице са Плзењом, али тога лако ћемо нема у фудбалу када играте против организоване екипе са доста добрих појединаца. Када се лагано уђе у утакмицу противник се осили и уђе нервоза међу играче да се што пре заврши напад. Морали смо бити паметнији и мирнији у многим ситуацијама, али ово нам је добра опомена пред наставак такмичења.

Партизан после оваквих утакмица увек изгледа да више у Европи? Очекује нас реванш меч са екипом Викторије Плзењ у четвртак.

Следи најбитнија утакмица сезоне против једног великог тима који је одлично вођен. У Београду смо видели да иако држиш све у рукама, диктираш темпо, али се деси серија неких малих грешака одмах примаш гол против таквог противника. Казна стигне. Партизан има рецепт за велике утакмице, до сада смо их играли доста добро, тако да верујем да можемо да поновимо партију из Београда и ако будемо мало паметнији имамо шансе да још једном испишемо историју.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ