Светозар Марковић:

“Други пут напуштам Партизан, овај пут без трофеја. Доживео сам повреду рамена и видећемо сутра о чему се ради. Жао ми је због вечерашњег пораза’ , видно узрујан и очију пуних суза завршава Марковић.

 

Бојан Остојић:

“Жао ми је што нисмо освојили Куп Србије, али саиграчима могу само да честитам јер су дали све од себе. Одлучили су пенали код којих је шанса 50:50, а овај пут су једанаестерци отишли у корист Звезде. Окрећемо се новој сезони уочи које треба да видимо где смо. Када је у питању понашање неких игача Црвене звезде мислим да није у реду и да је неваспитање, пре свега кућно, али и клуба. Ниједан играч Партизана није се у дербију понашао ни слично. Уносили су се Стојковићу у лице, скидали гаће испред њега и то није коректно. Стојке је бранио доста за репрезентацију, спортиста је као и сви и однос није коректан, али добро, то је њихово васпитање. Показали смо да смо велики клуб и жао ми је што нисмо остварили победу вечерас”.

 

Филип Холендер:

“Жао ми је због свега, саиграча, стручног штаба, навијача. Пенали су лутрија, али то не ублажује жал’

 

Владимир Стојковић

„Мој тим је заслужио да подигне трофеј! Прихватам потпуну одговорност јер сам обећао нешто, а нисам испунио. Они, играчи и цео стручни штаб, су заслужили да победимо. За све ово се извињавам свим Партизановцима! Неизмерно ми је тешко. Извињавам се и што сам изгубио достојанство у једном моменту и обећавам да ћу све ове тренутке, које сам желео да им испуним и остварим са тимом, кад-тад надокнадити и вратити!
Понављам, толико ми је тешко јер сам изневерио тренера и саиграче у жељи да подигнемо трофеј Купа о коме сам сањао заједно са њима, као мало дете! У тој жељи сам сагорео! Они су ово заслужили више него икад! Претешко ми је, првенствено због њих и свих Гробара!“

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ