Последња препрека Партизану на путу до групне фазе Лиге конференције биће екипа Санта Кларе из Португалије. Прва од две утакмице заказана је за 19. август, а своја очекивања пред меч за клупски сајт износи Рикардо Гомеш:

„Неће бити лака утакмица. Имају добар тим, добру организацију, имали су одличну претходну сезону. Морамо бити припремљени за све, као што смо били и у претходним утакмицама. Не смемо дозволити да нас нешто изненади!“

Тим је, претходних дана, заједно са стручним штабом анализирао њихов начин игре, тако да потпуно спремни полазе пут Азорских острва.

„Имају добре одбрамбене играче, снажне, а имају и добра решења у нападу. Мислим да су у доброј форми, мотивисани су јер су и они стигли до плеј-оф фазе Лиге конференције. Сматрам да ће ова утакмица бити једнако тешка као и претходна“, рекао је Гомеш.
С обзиром на то да је од 2009. до 2018. каријеру провео управо у Португалији, Партизанов противник му је познат од раније:

„Санта Клара је тим који је дуго играо у другој португалској лиги, али чим су ушли у прву лигу покушавали су да се изборе за позиције које воде у европска такмичења. Прве године нису успели, али прошле године су успели и пласирали су се изнад тимова као што је Виторија Гимараеш, који је добар тим“, истиче.

Поред дугог петочасовног лета који их очекује, још једна отежавајућа околност за црно-беле могу бити и тамошње временске прилике које су непредвидиве.

„Тамо не можете очекивати сунце или кишу. Можете имати све временске прилике у једном дану или у неколико сати. Ипак, мислим да не морамо превише да бринемо о времену“, поручује Гомеш.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ