Нападач Партизана Рикардо Гомеш придружио се црно-белој породици два дана после званичне прозивке на СЦ Партизан−Телеоптик где је наставио тренинг са екипом под стандардним условима за зимски део сезоне. За Гомеша који је дошао у Партизан пре 7 месеци, тренинзи у зимском периоду и снежни покривач на терену били су нешто са чим се сусрео први пут и уједно изазвао првобитни шок.

Уз карактеристичан осмех и срдачност Гомеш за званични сајт Партизана говори о Београду и зимским тренинзима.

Морам признати да ми је веома тешко, јер се први пут сусрећем са снегом на терену, али се навикавам полако. Други играчи су на то навикли и научени  су од малена на такве услове тренинга и утакмица, а ја до сада нисам имао прилику да се сретнем  са овом врстом зимских чаролија − смеје се Рикардо.

Мислим да ћу заувек памтити последњу утакмицу у првенству која је личила на зачарани град у Хумској, а не на фудбалски терен. Наравно да  су играчи користили прилику да ме неколико пута гађају грудвама, али им ни ја нисам остао дужан, када сам се привикао на све. Све у сврху шале и добре атмосфере. Свиђа ми се веома Београд, људи су љубазни, прате фудбал и препознају ме када се негде појавим. Ето, једино што ми мало смета је ниска температура, али и то ће проћи. Празнике сам провео са породицом у топлом Кејп Вердеу и заиста ми је пријало после завејаног града. Видео сам се са пријатељима, одиграли смо и неке хуманитарне утакмице и једноставно скренули мисли од свакодневнице. Они су остали сада у Португалу, али ће се убрзо придружити, пошто је ово период када имамо по два тренинга дневно, читав дан проводимо у центру и онда је лакше да буду ван Београда − поручује Рикардо  Гомеш.

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ