Изданак Партизанове школе леви бек црно-белих Златан Шеховић нашао се међу стартних једанaест и уписао свој деби у званичној утакмици 1. кола квалификација за Лигу Европе. Млади Шеховић је лепом и чврстом игром као и асистенцијом за други гол Сејдубе Суме постао момак о коме се говори!

Златане, прошло је више од 20 часова после твог дебија за црно-беле. Да ли си свестан свега што ти се издешавало?

Ух, прелеп осећај! Веома сам срећан јер сам од првог дана када сам почео да тренирам фудбал маштао да истрчим на терен пред нашим навијачима и дебитујем за Партизан. Још увек нисам свестан свега – каже Шеховић. Мислим да ћу тек данас поподне схватити да сам дебитовао за вољени клуб и то у европском такмичењу.

Да ли је било треме када си видео своје име у стартних једанест?

Сигурно је било мало треме. Велика је одговорност када видите прво своје име на списку путника, па све до почетка саме утакмице. Веровао сам у себе и покушавао сам да трему оставим свесно са стране, да се сконцентришем и дам најбоље од себе у сваком тренутку. Био сам пресрећан када сам видео своје име међу стартних једанаест. Хвала шефу Ђукићу на указаном поверењу.

Како сада доживљаваш утакмице са првим тимом у односу на припремни период?

Наравно да разлика постоји. Ово је моја прва званична утакмица и не може се поредити са онима у припремном периоду. Уживао сам у сваком минуту на терену пред препуним трибинама и нашим навијачима који су били феноменални.

Шта су ти рекли саиграчи пред почетак утакмице?

Сви су ми давали подршку од првог дана. Момци су ми помогли да се адаптирам као и цео стручни штаб на чему сам посебно захвалан. Рекли су ми да играм како знам, да се не уплашим, да се опустим и уживам на терену колико је могуће.

Похвале долазе са свих страна, како се носиш са њима?

Сигурно да ми пријају, а посебно што су навијачи и сви око нас препознали да дајем све од себе на тренинзима и на терену. Али на похвалама се не живи, већ од сутра се окреће нови лист и очекује нас нова утакмица и нови изазови. Хвала свима на подршци.

Асистирао си Суми за гол, а и ти си замало затресао мрежу? Улазиш снажно у дуеле без страха.

Прошао сам комплетне припреме са првим тимом без пропуштеног тренинга и самим тим могу да се похвалим завидном кондицијом за сада, а биће још боље. Што се тиче дуела у сваки улазим сто посто и заиста се ничега не плашим. Од Свете сам примио одличан пас, добро примио лопту, али шутирао слабијом десном ногом и нисам имао среће да лопта уђе у мрежу. Голман је лепо реаговао, наставио сам даље и убрзо је дошла асистенција за Суму код другог гола, због чега сам пресрећан.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ