Изданак Партизанове омладинске школе и Партизаново дете Данило Пантић по повратку у Хумску сваким даном све више показује свој таленат и борбеност достојан црно-белог дреса.

Од талентованог дечака, преко не тако сјајног периода у иностранству, Пантић по повратку у црно-белу породицу доживљава своју ренесансу.
Стога и неколико дана пред најважнију утакмицу ЛЕ 1/16 финални меч са екипом Викторије Плзењ истиче не само важност исте, већ пре свега подршку публике.

Од њих све почиње и са њима се завршава. Зато нам је неопходно да стадион буде пун у четвртак и да свако купи своју улазницу – истиче Данило Пантић на почетку интервјуа за клупски сајт. Ова генерација је направила историјски успех и знамо колико нам је било тешко када смо имали празне трибине у Хумској. И ако поклекнемо, ако изгубимо снагу енергија Гробара нас у тим тренуцима гура.

О свом повратку у Хумску и одличним партијама које пружа каźе.

− Природно је да човек који је посвећен послу напредује из године у годину. Мислим да се исте ствари дешавају и са мном. Тренирам много, а постигнути резултати ме додатно мотивишу да наставим истим темпом. Што се тиче самих припрема, биле су напорне, али не и неиздрживе. Било је ситних повреда које сам доживео, али то је саставни део овог спорта.

О екипи каже..

Мислим да изгледамо боље него у пролећном делу. Заједно смо већ шест месеци и све се боље разумемо и покривамо. Драго ми је да се то примети и да то виде и људи изван струке и терена.

Током припрема имали сте неколико контролних утакмица са екипама из Чешке и Словачке као припрему за меч са Викторијом Плзењ. Како би их окарактерисао?

Веома одговорне и агресивне екипе које воле добар темпо. Морамо да пазимо да не уђемо у њихов ритам, већ да успоставимо онај који нама одговара.

У четвртак се игра историјска утакмица која ову генерацију може да одведе опет корак даље. Да ли вас то мотивише или осећате и дозу притиска?

Притисак је нормалан у овом спорту и на неки начин га сви волимо. Али у тренутку када изађеш на терен све се заборавља и покушаваш да радиш оно што најбоље знаш и на најбољи начин – каже Пантић.

Будите уз црно-беле! Купи своју карту и напуни стадион!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ