Од 1. до 8. септембра широм света играће се мечеви квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године. Поред тога, активне су и млађе репрезентације, па тренер Партизана Александар Станојевић због тога неће моћи да рачуна на велики број играча.

У младој репрезентацији Србије су Лазар Павловић и Немања Јовић, у омладинској Матеја Ђорђевић, Самед Баждар и Марко Миловановић. За Црну Гору ће играти Игор Вујачић и Александар Шћекић, за Босну и Херцеговину Синиша Саничанин, Бибрас Натхо ће бити у селекцији Израела, а Рикардо Гомеш у националном тиму Зеленортских Острва.

Фудбалска репрезентација Црне Горе одиграће у септембарском ‘прозору’ три утакмице, са Турском и Холандијом на страни, и са Летонијом у Подгорици, а селектор Миодраг Радуловић рачуна на двојицу играча Партизана, на списку су Игор Вујачић и Александар Шчекић.

У тиму Црне Горе су и Стефан Савић (Атлетико Мадрид), Жарко Томашевић (Астана), Небојша Косовић (Каират), Марко Јанковић (Беитар), Стеван Јоветић (Херта) и Урош Ђурђевић (Спортинг Хихон). У СЦ Партизан-Телеоптик фудбал су учили и Адам Марушић (Лацио) и Марко Симић (Лиепаја).

Синишу Саничанина са селекцијом Босне и Херцеговине чека гостовање Француској и дуел са Казахстаном у Зеници, као и пријатељски меч са репрезентацијом Кувајта.

Бибрас Натхо предводиће као капитен национални тим Израела, на гостовањима Фарских Острва и Данске и на утакмици са Аустријом у Хаифи.

За репрезентацију Зеленортских Острва играће Рикардо Гомеш. Афричку селекцију чекају, такође у квалификацијама за Светско првенство, гостовање Централноафричкој Републици и меч на свом терену са Нигеријом.

Филип Холендер ће остати у Београду и паузу искористити да се потпуно опорави. Иста је судбина Сејдубе Суме. Паузу на клупској сцени ће за опоравак користити и Саша Здјелар и Данило Пантић.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ