Пред нама је први европских 90 минута ове сезоне. Вечерас гостујемо екипи Спарте у Прагу (21) и испред себе смо поставили циљ да се пласирано у осмину финала Лиге конференција.

Знамо и верујемо да за тако нешто имамо квалитет, али исто тако смо свесни да то веома често у фудбалу није довољно. Потребно је да интелигентним и концентрисаним приступом игри то докажемо на стадиону “Летна”, где ће вечерас одлуком локалних власти смети да буде присутни свега 1.000 навијача и то искључиво домаћег тима.

Тренер Александар Станојевић не воли много да прича о традицији, он је максимално фокусиран на вечерашњи дуел против трећег тима чешког шампионата у којем од својих играча очекује да покажу сав потенцијал. Против себе ће имати екипу која има игра агресиван, брз и нападачки фудбал, али с друге стране и оставља доста простора за ударе ривале, што би црно-бели требало да искористе.

“Знамо шта нам је чинити и трудићемо се да искористимо све оно што нам се буде пружило. Они су тим који игра нападачки, велики број играча улази у завршницу напада, али с друге стране, остављају много простора што може да буде наша шанса”, поручује тренер Александар Станојевић.

Од тренутка кад је УЕФА одлучила да укине правило “гола у гостима” податак да ли се прва утакмица елиминационе фазе неког европског такмичења прво игра у гостима или код куће изгубила је на тежини, али шеф стручног штаба Партизана воли што се реванш игра пред нашим навијачима у Хумској.

“Мислим да је модел игре где голови у гостима не вреде дупло много праведнији. Ми имамо жељу да вечерас остваримо позитиван резултат, а за мене је то све оно што бисмо у Београду могли да сачувамо или престигнемо”, нагласио је Станојевић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ