Тужан дан за Партизан. После Миодрага Јешића, у 75. години живота напустио нас је наш драги чика-Коле, Недељко Костић.
Никада се није професионално бавио фудбалом, али то му није сметало да оствари тренерску каријеру вредну сваког поштовања, као и да се окити ласкавом титулом „српског Муриња“, када су у питању млађе категорије.
Професионални стручњак је постао већ у 24. години, када је у исто време био тренер, скаут и главни административац некада чувене Галенике. У то време, клуб се такмичио у Српској лиги, али су зато све његове млађе селекције, почев од пионира, вршњацима „узимале меру“.
Опробао се популарни Коле, с великим успехом, и као шеф струке некадашњег смедеревског Сартида и гњиланске Црвене звезде, али се 1998. године вратио тамо где се најбоље осећа – међу раздрагане црно-беле клинце који упијају сваку његову реч. И то, ни мање ни више, него као заменик Владице Ковачевића, тадашњег директора Омладинске школе Партизана. Потом је 14 година и сам водио бригу о будућим надама црно-белих и током тог периода – захваљујући његовом непогрешивом осећају да лоцира мајсторе који су још у фудбалским пеленама – Партизан није оскудевао у талентима.
Партизан је остао без још једног пријатеља и легенде!

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ