Партизанова школа фудбала „Црно-беле бебе“ је право место за дечаке и девојчице рођене од 2010. до 2018. године, за оне који желе да направе прве фудбалске кораке и да крену стопама својих идола. Наши најмлађи фудбалери тренирају на стадиону Партизана и спортском центру “Партизан-Телеоптик” – уторком, четвртком, суботом и недељом у вечерњим часовима, а сатница је направљена у складу са узрастом.

„Црно-беле бебе“ са тренерима раде на основним детаљима, техничким елементима, брзини, координацији – па све до неких сложенијих техника, али је у почетку најважније само једно – да заволе фудбал и да се заљубе у лопту. Фудбал треба представити деци као забаву, а не као још једну обавезу. Некада је улица била место, где би најмлађи кроз игру заволели спорт, док данас они ту привилегију немају.

„Деце нема толико напољу као што је некада било. Немају сву слободу да се нормално крећу, да се играју и да на тај начин изаберу спорт и да га заволе. Ми се трудимо да управо то урадимо овде, да им дочарамо фудбал кроз игру и да играјући се заволе фудбал“, наводи тренер Душан Степановић.

„Ми волимо да нам деца долазе на сваки тренинг. Моје задовољство је кад на крају тренинга видим да су насмејани и да питају „тренеру, кад имамо следећи тренинг“ и да једва чекају да дођу. Он додаје и да „њих лоши временски услови не спречавају да дођу. Не занима их да ли је снег нападао – чак се и тада радо одазивају, пресрећни су и једва чекају тренинг“, каже тренер Никола Филиповић.

Постоје и изазови и „проблеми“ које фудбал носи у најосетљивијем периоду за раст и развој детета.

„Највећи проблем нам је да талентоване дечаке, које спремамо да пребацимо из беба у селективну екипу, довољно изанимирамо и да им држимо пажњу до тог момента пребацивања. Изазов је успети задржати им пажњу – да од тог силног чекања не изгоре и да им сачувамо вољу за фудбалом“, рекао је координатор Партизанове школа фудбала „Црно-беле бебе“ Милош Минић.

Љубав према клубу се преноси „са колена на колено“! Велика фудбалска имена попут Љубомира Фејсе, Бибарса Натха и Рикарда Гомеша су за своју децу одабрали школу фудбала „Црно-беле бебе“, што је још једна у низу потврда да је ова школа једна од најбољих у Европи. Натхо и Рикардо су више пута нагласили да је Партизан њихова друга кућа, док Фејса наставља породичну традицију и љубав према Партизану.

„Сећам се да је мене мој тата од малена учио да волим црно-беле и да волим Партизан. Ја сам партизановац и одмах сам сина послао тамо где и припада – да навија за прави клуб. Нисам га гурао, он је још мали, али ме он питао да ли може да оде негде да тренира, тако да сам га послушао и довео овде. Мислим да је сан сваког оца који има сина, а који игра фудбал, да једног дана и он постане фудбалер“, казао је Фејса.

Првотимац Партизана Љубомир Фејса види у свом сину себе, а волео би и да он крене његовим стопама. Сећа се како је са другарима на улици играо фудбал и да се, у то време, љубав према спорту рађала на улици. Највећи таленти су се тада стварали у тим уличним играма, где се и развијала креација и машта код деце. Он каже да је његов син са само шест година почео да тренира фудбал и да је то привилегија у времену када су деца физички неактивна.

„Има исте покрете руку као ја, трчање, тако да ме подсећа доста на мене. Стално ме испитује нешто око фудбала – „шта је, тата, офсајд“, „шта је аут“ – све га занима и жели да научи. Ја нисам тренирао у његовим годинама. Ми смо се, у то време, само на улици играли. Почео да сам тренирам тек када сам имао 8, 9 година, а он има ту привилегију да је почео много раније“, закључио је Фејса.

Оствари своје снове, тренирај у најбољој школи фудбала у Европи! За пријаву и све додатне информације позовите 065 62 10 996 или нам пишите на мејл skola@partizan.rs

Целу емисију можете погледати на јутјуб каналу ФК Партизан Београд.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ