Фудбалери Партизана су у 13. колу Linglong Tire СЛС савладали Радник из Сурдулице резултатом 2:0 и тиме освојили нова три бода неопходна за чување прве позиције на табели. Стрелац првог поготка за црно-беле, Милош Јојић, сумирао је своје утиске након меча:
,,Најбитније је да смо узели три бода и да нисмо примили гол. Знали смо шта нас очекује данас. То је противник који се врати иза лопте, чекали су своју шансу из контранапада, на крају је нису дочекали што је добро- значи да смо се добро припремили и добро изгледали на терену. Победа је могла да буде убедљивија, али морамо бити задовољни са два нула. Направили смо добру увертиру за четвртак”.

Иако је домаће првенство приоритет стручног штаба, Партизан и у европском такмичењу има високе амбиције.
,,Најбитније је да се победе нижу. Имамо европску утакмицу пред нама, и у Лиги конференција желимо да извучемо максимум. Спремамо се за победу и идемо на победу! Играмо пред нашим навијачима, надамо се да ће доћи велики број људи на стадион да нас подржи”, рекао је Јојић.

О карактеристикама екипе Гента, наредном противнику црно-белих, истиче:
,,Испратио сам мало кад је група извучена, погледао сам резултате. У првенству им ,,не цветају руже”, нису баш добро стартовали, узели су мало бодова у односу на оно што се учекује од њих, али сигурно је да су јако незгодна екипа. Имају пар добрих појединаца”.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ