Uvek postoji prvi put, a zašto to ne bi bilo sada?

 

 

 

Toplo je danas u Sočiju. Temperatura je preko 30 stepeni, vlažnost vazduha je viša od 70 odsto i igrati fudbal po takvim uslovima neće biti ni malo lako. U fudbalskom smislu uživanje neće biti ni boriti se 90 minuta na velelepnom “Fišt Olimpik” stadionu, koji prima 50.000 gledalaca, a čije će tribine zbog loše epidemiološke situacije u ovom delu Rusije biti potpuno prazne. Ali, na žalost, to je ambijent koji je u poslednjih godinu i po dana postao fudbalska svakodnevnica i na to smo se već navikli.

Pred igračima našeg tima naći će se ekipa koja je bila veliko iznenađenje u prošloj sezoni ruskog šampionata, ali koja je u letnjoj pauzi pretrpela nekoliko važnih promena i nije onoliko jaka koliko je bila, ali daleko od toga da je u pitanju lak protivnik.

Naprotiv, najjači je koga smo mogli da izvučemo u ovoj fazi takmičenja, a uz to, uslovno rečeno, na ruku nam ne ide ni negativna tradicija koju imamo sa ekipama iz Rusije protiv kojih smo u istoriji igrali u šest navrata i nijednom nismo uspeli da pobedimo. Četiri puta smo poraženi, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

Međutim, činjenica da u dosadašnjih pet zvaničnih utakmica ovog leta nismo primili gol, i da smo na svakoj od njih uspeli najmanje jednom da zatresemo mrežu rivala, govori da nismo ausajderi. Ruski tim, po rečima trenera Aleksandra Stanojevića jeste favoriti, jer to je tim koji dolazi iz bogate i kvalitetne lige, ali to ne znači da je kvalitetniji, jer to se dokazuje samo i isključivo na terenu.

Nakon 90 minuta u Sočiju, na programu je i revanš pred našim navijačima i upravo je to adut koji ističe i šef stručnog štaba:

– Povoljan je svaki rezultat koji ostavlja mogućnost da u revanšu budemo u igri. Da ne filozofiram, bitno je da se utakmica završi tako da pred našim navijačima mi odlučujemo ko ide dalje.

Uostalom, za sve u životu postoji prvi put, pa zašto onda sada ne bi bilo idelano vreme da se konačno eliminiše jedan ruski tim?

 

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE