Увек постоји први пут, а зашто то не би било сада?

 

 

 

Топло је данас у Сочију. Температура је преко 30 степени, влажност ваздуха је виша од 70 одсто и играти фудбал по таквим условима неће бити ни мало лако. У фудбалском смислу уживање неће бити ни борити се 90 минута на велелепном “Фишт Олимпик” стадиону, који прима 50.000 гледалаца, а чије ће трибине због лоше епидемиолошке ситуације у овом делу Русије бити потпуно празне. Али, на жалост, то је амбијент који је у последњих годину и по дана постао фудбалска свакодневница и на то смо се већ навикли.

Пред играчима нашег тима наћи ће се екипа која је била велико изненађење у прошлој сезони руског шампионата, али која је у летњој паузи претрпела неколико важних промена и није онолико јака колико је била, али далеко од тога да је у питању лак противник.

Напротив, најјачи је кога смо могли да извучемо у овој фази такмичења, а уз то, условно речено, на руку нам не иде ни негативна традиција коју имамо са екипама из Русије против којих смо у историји играли у шест наврата и ниједном нисмо успели да победимо. Четири пута смо поражени, а две утакмице су завршене нерешеним резултатом.

Међутим, чињеница да у досадашњих пет званичних утакмица овог лета нисмо примили гол, и да смо на свакој од њих успели најмање једном да затресемо мрежу ривала, говори да нисмо аусајдери. Руски тим, по речима тренера Александра Станојевића јесте фаворити, јер то је тим који долази из богате и квалитетне лиге, али то не значи да је квалитетнији, јер то се доказује само и искључиво на терену.

Након 90 минута у Сочију, на програму је и реванш пред нашим навијачима и управо је то адут који истиче и шеф стручног штаба:

– Повољан је сваки резултат који оставља могућност да у реваншу будемо у игри. Да не филозофирам, битно је да се утакмица заврши тако да пред нашим навијачима ми одлучујемо ко иде даље.

Уосталом, за све у животу постоји први пут, па зашто онда сада не би било иделано време да се коначно елиминише један руски тим?

 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ