Екипа је остала на окупу, а црно-бели дрес код наших економа Радета Вукићевића и Дарка Милећева овог лета су задужила двојица повратника Рикардо Гомеш и Данило Пантић, као и репрезентативац Босне и Херцеговине Синиша Саничанин.

Прелазни рок још није ни близу краја, и сасвим је сигурно да ће до његовог краја 17. септембра, барем још једно ново лице појавити у нашем спортском центру у Земуну. Најавио је то и генерални директор Милош Вазура, јер то је жеља тренера Александра Станојевића, који је уверен да са једним или евентуално два појачања Партизан има тим да буде озбиљан такмац у борби освајање титуле, а потом и националног купа, као и пласман у групну фазу Лиге конфедерација. Али, о Европи ћемо причати наредне недеље, сад смо фокусирани само на почетак Линглонг Суперлиге.

Јер, управо је борба за повратак шампионске титуле у клупске витрине у Хумској нешто што су комплетно руководство и стручни штаб одредило као апсолутни приоритет ове године. Биће то дугачка и тешка борба, која ће, уз двомесечну зимску паузу, трајати до 10. априла, препуна успона и падова, сасвим сигурно и одређеним бројем непредвиђених ситуација, што је ј неизбежне у животу фудбалског клуба, али црно-бели су спремни.

Показали су то првотимци током двонедељног рада на припремама у Словенији, потом и одличним понашањем у последњој недељи уочи почетка нове сезоне, а сада све то треба да демонстрирају на терену. Јако и доминантно од првог минута нове сезоне, која за наш тим почиње сутра у Новом Саду.

Уводно коло одиграћемо сутра против Пролетера на стадиону “Карађорђе” (21.00 час, ТВ Арена спорт 1) на којем ће коначно моћи да буде и навијача, а Партизан је уз подршку са трибина увек пружао боље партије. И то је разлог више зашто у свлачионици влада озбиљан реалан оптимизам уочи почетка новог првенства.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ