Седамнаестогодишњи штопер Страхиња Павловић имао је своје право ватрено крштење  у утакмици 24. кола СЛС или прецизније 159. вечитом дербију између Партизана и Црвене звезде, иако је дебитовао на утакмици са Пролетером.

Иако је већ стекао епитет борбеног младог штопера, који игра спортски на „нож” са противничким играчима, овакве утакмице некада знају да „поједу” младе играче у гротлу узаврелих емоције и игре. На радост свих Страхиња Павловић је у 159. вечитом дербију показао да је дорастао свом задатку заменивши повређеног Светозара Марковића и оправдавши поверење шефа стручног штаба Зорана Бате Мирковића.

Не могу да опишем речима срећу због тога што сам уписао свој први дерби − почиње Страхиња.

По завршетку утакмице добио сам много честитки и позитивних коментара што ми посебно значи, јер смо сви свесни значаја ове утакмице, а посебно притиска који сви имају када се млади играч нађе на овако одговорном задатку. Зато желим да се посебно захвалим својим саиграчима на подршци. Цео тим ме је бодрио пре меча трудивши  се да скину притисак са мене. Шеф Мирковић ми је рекао да играм мирно и да уживам у фудбалу. Иако пријају све речи хвале, свестан сам и да је ово тек почетак и да ствари не дај Боже могу да се промене. Преда мном  још много рада и зноја!

Да ли те је пореметио жути картон у шеснаестом минуту игре?

Како да није. Морао сам после да будем много опрезнији у дуелима и испред гола реагујем другачије, да не бих свој тим довео у проблем. Ни код једног старта нисам имао намеру никога да ударим и мислим да би свака друга казна била престрога. Пресрећан сам јер смо деловали као тим, борбено, са истим жаром за победом, а опет остаје жал што нисмо тријумфовали. Опет, играће се још…

Да ли су твоји родитељи били на стадиону?

Отац и брат јесу, док је мајка гледала код куће. Пресрећни су јер сам пробио лед на овако важној утакмицу када млади играчи знају да изгоре и нестану. Ово ми је тек друга утакмица и велики подстицај за даље…Драго ми је да је Партизан показао да уз Свету, Фићу, Шеху и Армина има и друге младе играче на које може да се ослони у будућности.

У среду нас чека утакмице 25. кола СЛС против екипе Радничког?

Биће можда чак и тежа утакмице од дербија. Раднички има импозантну серију победа и желеће да то настави, а ми имамо жељу да тај низ зауставимо и то баш код нас на стадиону. Код нас практично нема предаха, морамо сва могућа играчка средства да употребимо, а знамо да имамо и играче који ће бити под суспензијом. Зато позивам навијаче да дођу у среду од 18 часова и пруже нам подршку!

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ