Црно-бели су однели прву победу и узели три бода у првој пролећној утакмици 22. кола СЛС коју су играли против екипе  Бачке Паланке за коначан резултат 3:0 (Николић 7′, Гомеш 56′ и Закарић 80′)

Баш редом којим су и давали голове, за сајт говори стрелац првог гола Немања Николић.

Ова победа је веома важна и за екипу и за мене. У оваквим утакмицама је важно да се гол постигне што је брже могуће, јер се углавном сусрећемо са противницима који се претерано затворе и онда немате превише простора за игру. Данас то и није био случај, па самим тим морам да похвалим противника, јер су фудбалери Бачке изашли на мегдан Партизану са намером да играју фудбал и да се надмећу. То је за сваку похвалу!

Резултат од 3:0 са још неколико шанси?

Резултат је сам по себи одличан, али као што кажете пропустили смо још неке шансе, пре свега мислим на Рикарда и мене. Могло је бити и убедљивије.

Изгледа прави рецепт за тријумф, Партизан са два нападача?

Да, видели сте, изашли смо од само старта са два нападача, што се показало као одлично решење за нас. Посебно ми је драго што смо обоје постигли голове. Надам се да ћемо наставити у истом ритму и обрадовати црно-белу породицу сваког наредног кола. Изузетно важно за самопоуздање пред наставак сезоне.

Како би упоредио Партизан данас и у периоду припрема у Турској?

Нема претерано велике разлике у циљу, моделу, односно начину како желимо да играмо. Али утакмице на припремама немају претерано велики резултатски значај као ове. Сада су у питању бодови и свака утакмица мора да се добије. Тренутно смо у таквој ситуацији да не можемо дозволити себи губљење бодова, чега смо сви свесни.

Отишао је Марко Јанковић, вратио нам се Бамби Тошић (прим.аут. Зоран Тошић)?

Отишао је јако битан играч који је био у неку руку и креатор наше игре. Надам се да ће у Спалу, где је сада, показати свој квалитет, јер мислим да је он играч за топ 5 клубова у Италији. Бамби нам се вратио и тек ће показати колико је важан за нашу екипу. Имао је нажалост пех на почетку сезоне и његово одсуство је било осетно. Данас је у већем делу сусрета играо иза Рикарда и мене. Први пут смо тако наступили и чини ми се да је јако добро изгледало.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ