Сада већ искусни нападач и нова нада црно-белих Рикардо Гомеш и Филип Стевановић говоре о првој утакмици пролећне сезоне 22. кола СЛС и утакмицама које следе у првенству.

За сваког нападача појединачно, као и за целу екипу голови су важни за самопоуздање. Посебно што смо изашли из припремног периода у којем смо играли различите утакмице од првих неколико без победа, а потом оних одличних против Шахтјора и сл…

Тај период је важан за уигравање и тактику, а потом и за све оно што следи у првенству, што смо спровели у дело већ у првој утакмици. Драго ми је да смо показали заједништво и да смо се у листу стрелаца уписали и ми нападачи, али и Закарић, што је продукт заједништва. Нисам ове године имаo много голова главом и овај ме посебно радује после савршеног центаршута Милетића. Шеф има стрпљења за нас. Ја се осећам добро и драго ми је да смо сада показали да смо зрелији и са више искуства у односу на прошлу сезону, јер смо прошли период припрема заједно, а и временски смо дуже.

Одмах по доласку у Партизан уписао си се у листу стрелаца вечитог дербија о којем си само знао из прича. Да ли сада на то посматраш другачије?

Да, приближава се, али пре тога имамо важну утакмицу са Пролетером. Кажем важну, јер је наш заједнички циљ победа у сваком колу. Свака победа пре дербија нам даје самопоуздање да свој максимум покажемо управо на њему − изрекао је Рикардо.

Шеснаестогодишњи Филип Стевановић уписао је своје прве минуте и у првој утакмици пролећне сезоне.

Драго ми је да сам ушао у игру и тако уписао своје прве пролећне минуте у СЛС. Дан када сам дебитовао 9.12. прошле године против Рада никад нећу заборавити и све што ми се сада дешава доживљавам као благослов за себе. Сада када погледам на тај деби, било је доста добрих ствари за тих десетак минута.

Имаш само 16 година, да ли ти је тешко да се носиш са искуснијим играчима и играчки и у физичком смислу?

Мени лично није, могу да играм и 90 минута, али шеф најбоље зна како треба радити са мном с обзиром на моје године и искуство. Ја сам захвалан што имам прилику да радим са момцима и будем део Партизана о којем сам сањао одувек.

Очекује нас и утакмица са Пролетером за неколико дана?

Сложићу се са оним што кажу моју саиграчи, а то је да смо играли добро и да је то наш рецепт за даље. На земљи су сви, свесни да је рад оно што се цени и што даје резултате.

 

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ