После меча 15. кола СЛС и и освојена нова три бода у националном првенству,  као и тријумфа над екипом Келна  у Београду, генерални  директор Партизана Милош Вазура говори о успесима црно-белих у Европи и Супер лиги Србије  са посебним освртом на тим Гордана Петрића и одличне игре на терену.

„Имали смо јуче пет измена у првом тиму. И ми смо се прибојавали те утакмице. Нажалост, само у Србији се прича да је титула изгубљена у првих пет кола. То треба да се промени и мислим да је првенство толико дугачко да има времена. Ми смо прошле године имали пет бодова, па смо на крају изгубили титулу. Од доласка Петрића Партизан игра другачије и игра добро. Није лако, јуче смо имали претешку утакмицу, а играмо четвртак-недеља и играмо озбиљне утакмице, играче је стигао умор. Сада играмо на нашем терену доста утакмица, па делује лакше, али екипа је уморна. Мислим да ће добро доћи ова јако битна победа против Чукаричког“, рекао је Вазура.

Партизан је и у гостима, али на свом терену, успео да буде бољи од Келна и тако направи позицију да настави такмичење у нокаут фази Лиге конференције.

„Наравно да смо пресрећни. Келн је на шестом, седмом месту Бундеслиге, једна озбиљна екипа. Видели смо њихову озбиљност кад смо тамо играли са њима. Нисмо веровали да можемо у обе утакмице да победимо, али испоставило се да стварно играмо добро и да је Петрић то наместио како треба, а екипа даје резултате“.

Оно што је свима кристално јасно је да би клуб из Хумске био у далеко лошијој позицији на свим фронтовима да на место шефа стручног штаба почетком сезоне није дошао Гордан Петрић.

„Оно што је у нашим разговорима виђено је да их је опустио. Када је преузео екипу рекао је да само треба да се смире и мислим да је успео у томе и сада наставља то што је његов посао, то види цела Србија и навијачи Партизана. Партизан има континуитет и мора тако да настави. Игра Европу, имамо добру позицију, али и даље смо далеко од разигравања. Имамо две тешке утакмице. Када смо извукли групу била је претешка, а сада људи причају да је Партизан први и близу је. Ја мислим да смо и даље доста далеко. Прво Ница у гостима, а онда екипа која је сад добила Ницу. Верујемо у Гордана и мислим да он то може да изнесе, са играчима наравно“, објашњава Вазура.

На апострифирање повика навијача „управа напоље“  Вазура је одговорио борбом за титулу, и ове, али и прошле сезоне.

„Није пријатно, наравно. Они имају право да критикују. Ми смо се прошле године борили за титулу, били смо јако близу, али смо је изгубили на неким утакмицама где нисмо смели да проспемо бодове. Наш главни супарник има и већи буџет и то није ни тајна, то је званично. Нама је битно да будемо у тој борби и наравно да хоћемо да освојимо титулу. Мислим да је Партизан изузетно добар тим. Што се тиче Европе, за нас је битно да играмо Европу и да смо актуелни на тржишту. Одговорност за екипу сносе спортски директор и тренери, ја сам ту да сносим одговорност за економска питања. Наши избори нису били лоши, Александар Станојевић је водио добро екипу две године, Илија Столица… нажалост се десило да има много пораза и да буде тако како је било, а господин Петрић је успео да врати екипу тамо где јој је било место“.

А поводом ситуације око Југословенског спортског друштва очекивања су следећа:

„Кривична пријава је поднета и сада је све на судским и надлежним органима. Изузетно смо оптимистични по питању пресуде, јер је доказе утврдио судски вештак. Почело се са спиновима о неким наводно претученим људима у просторијама Фудбалског клуба, што наравно нема везе са истином“, истиче Вазура.

Што се тиче зимског прелазног рока, очекује се да нови спортски директор Ивица Краљ буде активан на тржишту.

„Неће бити много одлазака. Сам костур екипе остаје на окупу, морамо да појачамо још неколико позиција. Уз жеље тренера и спортског директора направићемо да све које желе доведемо у Партизан“, подвукао је Вазура.

Јучерашња утакмица у Крагујевцу је прича за себе и показатељ о каквом се „отимању титуле“ заправо ради:

„Не желим да коментаришем, али пенал у Крагујевцу је заиста споран. Ми се таквим стварима никада нисмо бавили, нити ћемо“, уверава Вазура.

Генерални директор црно-белих истакао је некоректно саопштење челника вечитог ривала поводом предстојећих избора у ФСС:

„Поново се обраћају са тезом да неко планира да им отме титулу. Изузетно је некоректно, поготово имајући у виду споран пенал у Крагујевцу, као и општепознату информацију да Црвена звезда има немерљиво већи буџет не само од Партизана, већ и од свих осталих тимова у домаћем првенству“, изнео је аргументе Вазура.

„Ми ћемо најнормалније учествовати у раду скупштине. Са Црвеном звездом покушавамо да одржавамо коректне односе, али са оваквим саопштењима и дешавањима заиста се поставља питање куда то води. Само овде се говори о изгубљеној титули након првих пет кола  и само овде се борба за титулу означава као отимање“, закључује Вазура.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ