Гост новог Партизановог подкаста био је чувени фудбалер црно-белих, а сада скаут у служби Партизана – Миливоје Ћирковић. Готово да нема Партизановца које је одрастао деведесетих и почетком двехиљадитих који није бар једном узвикнуо „’Ајмо, Миливоје!“ док је Ћирковић шутирао пенал на фудбалским теренима широм Србије и региона.
Ћирковић верује да ће садашња генерација Партизанових играча надмашити успех из 2003. године и ту чувену генерацију која је играла Лигу шампиона.

Прву прилику ће имати већ од фебруара следеће године, где нас очекује наставак европске кампање у Лиги конференције и где је, за почетак, важно прескочити прву препреку у виду молдавског Шерифа. Оно што је значајно за све навијаче Партизана је то да ће црно-бели на лето имати, у најмању руку, обезбеђену Лигу Европе, а зависно од места на табели, постоји шанса и за учешће у Лиги шампиона. Надамо се да ћемо тада о речима Миливоја Ћирковића причати као о пророчким.
Присећајући се тог успеха и чувеног двомеча са Њукастлом, Ћирковић је у разговору истакао и улогу Тариба Веста који је својим необичним ритуалима и надахнутим говором улио додатно самопоуздање саиграчима пред одлучујућу утакмицу у Енглеској:
„Током финалног састанка у свлачионици, Тарибо је у једном тренутку замолио Матеуса да изађе из свлачионице. То је било прилично чудно нама играчима, међутим Лотар је, као прекаљени ас, осетио моменат и напустио свлачионицу. Тарибо је тада рекао да су богови на нашој страни и да ћемо вечерас победити. Колико год то комично звучало, ипак нам је улило неко самопоуздање, а остатак је историја!“ закључио је Ћирковић.
У новом подкасту говорило се и о Реаловим „галактикосима“, Марсеју и Дидијеу Дрогби, Мурињу и Порту, као и о плановима везаним за прелезни рок, предстојећим припремама и, наравно, о Партизановим првотимцима и шефу стручног штаба – господину Петрићу.

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ