Штопер црно-белих Немања (Р) Милетић одиграо је своју прву супер лигашку утакмицу на почетку нове сезоне и асистенцијом у 82. минуту игре Огњену Ожеговићу помогао да се покрене парни ваљак и узму прва три бода у Сурдулици против екипе Динама из Врања.

Мислим да одавно нисмо боље одиграли прво полувреме − почиње излагање штопер Партизана. Држали смо одбрану буквално на 40 метара од њиховог гола. Створили смо много шанси, желели победу и једноставно веровали да ће доћи, јер смо заслужили.

Шеф Ђукић је дао шансу Милетићу, Вулићевићу, Јанковићу, Ожеговићу…?

Баш као што кажете доста играча од прошле сезоне и самим тим је било много лакше. Одлично се познајемо, играли смо много утакмица заједно, знамо ко шта може…Сигуран сам да ћемо из меча у меч бити све бољи и бољи.

После много пропуштених шанси у 82. минуту гол за црно-беле твојом асистенцијом.

После корнера нашао сам се у шеснастерцу, добио лопту на страни, центрирао, да би на правом месту био Ожеговић. Важна победа! Сада идемо даље и мислимо о реваншу у Литванији.

На причу се надовезује леви бек Немања (Г) Милетић који каже:

Било је тешко играти против згуснуте одбране свих 90.минута. Имали смо велики број шанси, али лопта једноставно није хтела у гол. Да смо успели да постигнемо гол у првом полувремену сигуран сам да би победа била убедљивија − каже Милетић.
Сада се окрећемо утакмицу у Литванији која је за нас веома важна. Иако смо овде победили са 1:0, спремамо се озбиљно и сигуран сам у победу, јер мислим да смо много квалитетнија екипа од њих.

Реванш утакмица 2. кола квалификација за Лигу Европе игра се у четвртак 2. августа у Литванији.

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ