Стопедесетседми  вечити дерби између Црвене Звезде и Партизана завршен је не онако како смо се надали, поразом од вечитог ривала на гостујућем терену и коначним резултатом од 2:1 (2:0). У листу стрелаца уписали су се Радоњић 18′,Пешић 21’за Црвену Звезду и Огњен Ожеговић у 95′ (11 м) за Партизан. За Партизанов званични сајт дан после вечитог дербија говори једини стрелац за црно-беле Огњен Ожеговић.

Лоше смо отворили утакмицу, нисмо успели да остваримо пас игру и Звезда је пресингом на средини терена искористила наше грешке. Можда се чинило са стране да имају већу жељу за победом, али могу да дам живот за сваког играча да нико није имао већу жељу од нас. Једноставно сплет несрећних околности у првих двадесет минута после којих је било тешко издићи се после таквог ударца. Друго полувреме је пут и показатељ како треба играти.

Дерби је остао и у сенци нереда на трибинама.

Дешавања на трибинама су се десила у тренутку када смо играли добро и притискали противника. Доста је било испресецане игре.

Приметна је твоја зрелост у последњих месец дана како на терену тако и ван њега?

Више нисам клинац и тако се понашам и на терену и приватно. Свака утакмица у Партизану ми значи много и из сваке излазим зрелији. Томе доприноси и целокупно окружење око мене.

Дао си гол из пенала, а нисмо имали среће код два сјајна шута Зорана Тошића?

Два пенала су била на мени у два дербија, али нажалост осим оног у првом дербију за мене овај други ми ништа не значи. Бамби ( прим.аут. Зоран Тошић) је одлично шутирао, али срећа није била на нашој страни, негде је нисмо ни заслужили. Жао ми је што Бамби није више играо, јер је искусан играч са много утакмица оваквог набоја, а сигурно да нам много значи. Истина је да бих мењао све голове у сезони за победу у дербију.

У среду нас већ чека тешка утакмица полуфинала Купа Србије са екипом Чукаричког.

Остаје нам да се окренемо Купу и да у нама проради инат и победимо све до краја.


Немања Милетић — штопер

Сами себе смо победили. Нисмо ушли у утакмицу како треба и једноставно смо сви играли испод нивоа, а прво крећем од себе. У другом полувремену смо били бољи, али је већ било касно, јер су нас пресекла два гола, а Звезда је то знала да сачува. Још једном кажем, криво ми је, али време не могу да вратим, а од кукњаве нема ништа! Колико год да је тешко, а тешко је, морамо се окренути ка Чукаричком, где јуримо Куп Србије!

Биљана Обрадовић

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ