Квинси Мениг, најновије појачање Партизана у летњем прелазном року, одрадио је свој први тренинг као играч црно- белих на спортском центру Партизан- Телеоптик заједно са играчима који нису имали обавезе са својим националним селекцијама током репрезентативне паузе. Тим поводом, поделио је своје утиске:
,,Први дан је протекао добро. Био сам узбуђен због почетка и сви су ме добро дочекали- портпаролка, играчи, тренер, цело особље”, каже Мениг и додаје:
,,Тренинзи су тешки, али је то добро за мене како бих се што пре прилагодио клубу, али и земљи”.
Слободно време између тренинга искористио је да се боље упозна са градом у коме ће живети у наредном периоду.
,,Желим што пре да се сместим у нови стан и да нађем аутомобил, да бих могао да обиђем и прелепе реке у Београду”, рекао је.
Већ у деветом колу Linglong Tire СЛС Партизан дочекује екипу Црвене звезде у ,,вечитом дербију”, а Квинси истиче да је спреман за овај меч.
,,Пре дербија имамо два меча, а свака утакмица је важна. Имамо једну утакмицу у домаћем првенству и једну у Лиги конференција, а након тога и дерби против мог пријатеља Живковића”, рекао је уз осмех.
Своје нове цимере, Гомеша и Суму још увек није имао прилике да упозна јер су се придружили својим националним тимовима, а истиче да једва чека да их упозна.
,,Рикардо ми је послао поруку, рекао је да ће ми, када се врати, помоћи за све што је потребно у граду, у клубу… Јако лепо од њега!”.
На промоцију у Београд допутовао је у друштву чланова породице, који су били одушевљени градом.
,,Радују се брзом повратку овде. Свим пријатељима, када ме питају како је у Београду, увек кажем да дођу овде и сами искусе град!”

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ