Пред почетак нове фудбалске сезоне која стартује у суботу, 17. јула 2021. године утакмицом ФК Пролетер-ФК Партизан у Новом Саду, у СЦ Партизан-Телеоптик организован је „Медија дан“ коме су присуствовали и генерални директор ФК Партизан, г. Милош Вазура, као и г. Ивица Илиев, г. Младен Мијатовић и г. Ивица Краљ.

Идеја првог „Медија дана“ после проглашења пандемије Ковида-19 је да се представницима медија представи план за следећу сезону и разговара са шефом Александром Станојевићем и члановима УО ФК Партизан о текућем прелазном року, Лиги конференција и предстојећем првенству.

,,Прва утакмица је увек тешка. Играмо у Новом Саду, спремни смо, али имамо неких ситних повреда-Терзић, Обрадовић, који је добио ударац и мораће да паузира. Остали су здрави и спремни улазимо у првенство. Знамо шта нам је чинити”.
Већ од првог кола такмичења тим има јасан циљ пред собом.
,,У нашем првенству не смете да грешите никада. Мислим да је ово јединствено првенство у свету где морате све утакмице да победите да бисте били конкурентни. Тешко је борити се са противником који за четири године изгуби четири утакмице. Мислим да ниједна лига на свету нема ту ситуацију, нити је имала. Ми смо прошле године освојили број бодова који је некада био довољан за титулу или бар да будемо конкурентни. Нама је свака утакмица таква, морамо да победимо да бисмо били конкурентни”, рекао је Станојевић.
Утакмица против Пролетера игра се само пет дана пре утакмице са екипом Дунајске Стреде у оквиру квалификација за Лигу конференција, што ће бити добра увертира за тим, с обзиром на то да ћемо од ове сезоне поново моћи да видимо навијаче на трибинама.
„Задовољан сам што играмо ову утакмицу пред Европу, значи нам и због навијача. После толико времена изаћи пред наше навијаче стварно је велики осећај. Надамо се да ће већ у Новом Саду бити и наших навијача. Прву европску утакмицу играмо на нашем стадиону, очекујемо велику подршку, поготово у овим временима, тешким за Партизан, када немамо тај статус као што има наш највећи противник.”
Станојевић се осврнуо и на новитет који нас очекује у Линглонг Супер лиги Србије-примену ВАР технологије на првенственим утакмицама:
,,Ако имате чисту намеру, вама ВАР не треба, може да вам помогне у неким ситуацијама, али ако немате, може и да вам одмогне. Све је до људи, ипак људи контролишу све ситуације. Нисмо до сада имали проблем са тим судијским одлукама, надам се да их нећемо имати у овој сезони.”
За нову сезону спреман је Рикардо Гомеш, као и Холендер и Сејдуба Сума, који нису прошли припреме са остатком тима у Словенији, али Станојевић додаје да Сума тренутно, за разлику од Холендера, није у такмичарском ритму. Кратко се осврнуо и на статус младих играча:
,,Са Бојаном Матићем и Гигићем је био договор да нађу клуб. Штулић би требало да иде на позајмицу, јер се Миловановић изборио за место. Баждар и Ђорђевић ће остати са нама. За Суботића би било добро, пошто је превазишао омладински фудбал, да иде негде у сениорску конкуренцију. Ђорђевић ће играти за омладинце пошто неће имати утакмице”.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: МИРОСЛАВ ТОДОРОВИЋ


 

ФОТО ГАЛЕРИЈА: САНДИЋ ФОТО


 

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ