Трећи септембар је најтужнији дан за сваког Партизановца. Пре 33 годинe напустио нас је Драган Манце, завршивши свој млади живот у 23. години.

Сећање на њега не бледи ни данас у срцима Партизановаца, напротив, сваке године легенда се шири и на млађе генерације, које се нису ни родиле када је Драган страдао у саобраћајној несрећи журивши на тренинг.

За оне млађе: Драган Манце је рођен 26. септембра 1962. године у Београду. Фудбал је почео да игра у Галеници (садашњи ФК Земун) од петлића. Својом огромном вољом, залагањем и посебно осећајем за гол, брзо је прелазио из селекције у селекцију, тако да је већ са непуних 17 година постао првотимац тадашњег земунског друголигаша. Ношен снагом свог раскошног талента и љубављу према црно-белој боји 15. септембра 1980. прелази у Партизан.

За Партизан је одиграо 279 утакмица и постигао 174 гола. Играо је 4 пута за А, 7 пута за младу и 2 пута за Олимпијску репрезентацију Југославије.

Живео је у Земуну са оцем Фердинандом, мајком Душанком и млађим братом Гораном. Био је неожењен. Септембар је био месец када се Драган родио, прешао у Партизан и нажалост, месец када је окончао свој млади живот.

Последњи гол у дресу Партизана је постигао у првенственом мечу Партизан – Будућност 2:1 одиграном на стадиону ЈНА, 1. септембра, само 2 дана пре своје смрти. Гол је постигао из пенала у 8. минуту игре.

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ