Deseti dan priprema FK Partizan obeležio je prelazak sa režima treninga visokog intenziteta na one manje zahtevne. U ovom periodu veoma je važno sačuvati igrače od povreda izazvanih intenzitetom treninga, naročito u susret utakmicama koje slede.

,,Kada smo došli na pripreme, krenuli smo sa veoma teškim treninzima, imali smo treninge dva puta dnevno. Posle desetog dana ritam se spustio i dosta je lakše, ali u početku je bilo zaista teško. Prošli smo bez većih povreda, to je najbitnije”, izjavio je Lazar Pavlović.
U jeku napornih treninga, crno-beli su odigrali prvu pripremnu utakmicu na šampionom Slovenije, NK Murom.

,,Meni je najteže pala ta prva utakmica, dok smo malo ušli u ritam… Mura je izuzetno težak protivnik, ali i mi smo bili teški. Tek smo došli na pripreme, to nam je bila prva utakmica posle okupljanja, tako da je ona za mene bila najteža”.

Pavlović se osvrnuo i na svoj dosadašnji učinak na tri pripremne utakmice na kojima je nastupio: ,,Od te tri koje sam igrao, poslednja mi je bila najbolja što se lično mene tiče. Zadovoljan sam, može još dosta bolje, ali zadovoljan sam. Ima nekih stvari koje treba i koje pokušavam da promenim, brža igra u napred sa manje dodira, probaću što pre da sredim to”.
Naredna pripremna utakmica na programu je 8. jula, a ovoga puta Partizan će odmeriti snage sa ekipom Rostova. ,,Rostov je jaka ekipa i biće nam zaista teško, ali idemo na pobedu”, poručuje.

Iako je šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević naglasio da mu je od rezultata na utakmicama bitnije da vidi sve svoje igrače na terenu, Pavlović ističe da Partizan uvek ide na pobedu. ,,Najbitnije na pripremama je da svi prođemo zdravi, da se lepo spremimo za sezonu i budemo što spremniji fizički”, dodaje.

Prvom timu priključeni su Samed Baždar i Marko Milovanović, izdanice omladinske škole Partizana, koji će svoje mesto u startnoj postavi tražiti u ,,konkurenciji” sa Štulićem i Terzićem. Ipak, kako i sam Pavlović ističe, zdrava konkurencija je uvek dobra za ekipu. ,,Tako se više napreduje. Odluka je na šefu da pruži šansu koju treba iskoristiti. Mi ćemo da se borimo za svoje mesto u timu”, poručio je.

Biljana Obradović

Odabir pisma

Muzej FK Partizan 360°

SC Teleoptik 360°

NAJVEĆI USPESI I TROFEJI

ŠAMPION

27

PUTA

POBEDNIK KUPA

16

PUTA

VICEŠAMPION EVROPE

1966.

GODINE

SREDNJEEVROPSKI KUP

1978.

GODINE