Десети дан припрема ФК Партизан обележио је прелазак са режима тренинга високог интензитета на оне мање захтевне. У овом периоду веома је важно сачувати играче од повреда изазваних интензитетом тренинга, нарочито у сусрет утакмицама које следе.

,,Када смо дошли на припреме, кренули смо са веома тешким тренинзима, имали смо тренинге два пута дневно. После десетог дана ритам се спустио и доста је лакше, али у почетку је било заиста тешко. Прошли смо без већих повреда, то је најбитније”, изјавио је Лазар Павловић.
У јеку напорних тренинга, црно-бели су одиграли прву припремну утакмицу на шампионом Словеније, НК Муром.

,,Мени је најтеже пала та прва утакмица, док смо мало ушли у ритам… Мура је изузетно тежак противник, али и ми смо били тешки. Тек смо дошли на припреме, то нам је била прва утакмица после окупљања, тако да је она за мене била најтежа”.

Павловић се осврнуо и на свој досадашњи учинак на три припремне утакмице на којима је наступио: ,,Од те три које сам играо, последња ми је била најбоља што се лично мене тиче. Задовољан сам, може још доста боље, али задовољан сам. Има неких ствари које треба и које покушавам да променим, бржа игра у напред са мање додира, пробаћу што пре да средим то”.
Наредна припремна утакмица на програму је 8. јула, а овога пута Партизан ће одмерити снаге са екипом Ростова. ,,Ростов је јака екипа и биће нам заиста тешко, али идемо на победу”, поручује.

Иако је шеф стручног штаба Александар Станојевић нагласио да му је од резултата на утакмицама битније да види све своје играче на терену, Павловић истиче да Партизан увек иде на победу. ,,Најбитније на припремама је да сви прођемо здрави, да се лепо спремимо за сезону и будемо што спремнији физички”, додаје.

Првом тиму прикључени су Самед Баждар и Марко Миловановић, изданице омладинске школе Партизана, који ће своје место у стартној постави тражити у ,,конкуренцији” са Штулићем и Терзићем. Ипак, како и сам Павловић истиче, здрава конкуренција је увек добра за екипу. ,,Тако се више напредује. Одлука је на шефу да пружи шансу коју треба искористити. Ми ћемо да се боримо за своје место у тиму”, поручио је.

Биљана Обрадовић

Одабир писма

Музеј ФК Партизан 360°

СЦ Телеоптик 360°

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ