Ово је прича свих нас, прича која спаја без обзира на клупске боје, прича о животу деце у српским енклавама у Косовском  поморављу.

ФК Партизан је током протеклог викенда угостио ђаке ОШ Бранко Радичевић из села Церница код Гњилана у којем живе Срби у улици дугој свега 50 метара.

Пре седам година, данас учитељ руског, а тада ђак ове школе Лазар Петровић изразио је жељу да посети поново Београд и још једном погледа кошаркашку и фудбалску утакмицу Партизана.

Трагом ове приче и посети месту Церница седам година касније екипе ОКО магазина РТС, маркетинг и ПР сектор ФК Партизан позвао је у госте 7 малишана са учитељима Лазаром Петровићем и Маријом Стојановић са жељом да им омогућимо да неки од њих први оут дођу у Београд и Србију и уживају у спортском викенду црно-белих.

Кроз двадесетоминутну емисију о њиховом животу и посети Београду прожету документарним снимцима упознаћемо вас са тешким животом Срба на Косову и Метохији.

Посебно се захваљујемо  првотимцу Партизана Немањи (Р) Милетићу који је омогућио превоз малишана, Мирославу Вулићевићу на несебичној помоћи, хотелу Zеpтеr, Wurst Pltaz bar, као РТС на уступљеном материјалу.

Биљана Обрадовић

Фото галерија: Мирослав Тодоровић

no images were found

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ