Црногорски репрезентативац Александар Шћекић у августу прошле године дошао је у редове  црно-белих из турског Генчлербирлигија у чијем дресу је одиграо 27 утакмица и дао два гола, Галатасарају и Бешикташу. По доласку у Партизан на позицији задњег везног постао је један од стандардних играча.

Пред 159. вечити дерби Александар Шћекић говори за Партизанов сајт.

Сваки  дерби је специфичан и свакако ситница може да одлучи утакмицу − почиње своје излагање Александар Шћекић.

Колико год је важно да тим добро одигра, некада  је то и питање среће, па ако баш морам да бирам, увек сам за то да мој тим победи макар одиграли за нијансу слабије. Дерби је дерби и ту одлучују ситнице.

Одлучујућа битка водиће се на средини терена где сте Здјелар, Косовић, ти…насупрот Марину, Јовичићу, Јованчићу…?

Сигурно да ће се ту водити права борба и да ће доста тога управо одатле усмеравати ток утакмице. Оно што је сигурно је да ко год буде играо на тој позицији, да ће дати  све од себе да остваримо што бољи резултат. Биће, што би народ рекао, рововска борба.

После голова Галатасарају и Бешикташу, да ли се као жеља провуче и гол Звезди?

Када би било ко од нас рекао не као одговор, били бисмо неискрени. Али оно што је најважније је да их прво спречимо да они дају гол.

На дербију одлучују ситнице, а опасни су и прекиди?

Прекиди су важан део сваке фудбалске утакмице, а ове екипе имају добре извођаче и скакаче. Зависиће много од концентрације − укратко је рекао Шћекић.

 

Биљана Обрадовић 

НАЈВЕЋИ УСПЕСИ И ТРОФЕЈИ

ШАМПИОН

27

ПУТА

ПОБЕДНИК КУПА

16

ПУТА

ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ

1966.

ГОДИНЕ

СРЕДЊЕЕВРОПСКИ КУП

1978.

ГОДИНЕ